Passie- en Paaszangavond

bergambacht • Het begint inmiddels een traditie te worden: de Passie- en Paaszangavond nieuwe stijl in Bergambacht. Zaterdag 24 maart is het voor de derde keer dat op de zaterdagavond aan het begin van de Stille Week deze viering plaatsvindt.

Vaste elementen in deze dienst zijn woord, zang en muziek en beeld. Beelden uit de wereld van de christelijke kunst zorgen voor verdieping.

Hoewel de liturgie voor iedereen zichtbaar op de muur van de kerk geprojecteerd wordt, krijgen bezoekers een rijk geïllustreerd 'bewaarboekje' mee naar huis. Het bevat bovendien enkele achtergrondartikelen.

Bijzonder is ook dat dit alles verzorgd wordt door leden van de eigen kerkelijke gemeente. Dat geldt niet alleen voor de techniek, het programma en het boekje, maar ook voor de inhoud van de liturgie, dus de lezingen, meditaties, de begeleidende muziek en zang en de beelden. Jong en oud zijn welkom in deze dienst, die gehouden wordt op zaterdag 24 maart in de Grote of Laurentiuskerk te Bergambacht. Aanvang 19.30 uur.