VVD-campage

lopik • Zaterdag 17 maart trekt de VVD-campagnecaravan weer door Lopik. Te beginnen in Cabauw (voetbal en kolven), via Lopik-dorp naar Uitweg en Lopikerkapel.

Op maandag 19 maart organiseert VVD Lopik vervolgens in het kader van de Dag van de Zorg een verwenochtend in de Schutse. VVD-Tweede Kamerlid Zohair El Yassini is hierbij ook aanwezig. Met professionele hulp van Intratuin wordt de bewonersruimte omgetoverd in Paas-sfeer, waarbij de bewoners van de Schutse paasversieringen kunnen maken. Vervolgens wordt erwtensoep opgediend door Hugo van Amerongen, Margriet van Delft, Zohair El Yassini en Johan van Everdingen.


SGP-tour

lopik • SGP Lopik doet zaterdag 17 maart een aantal kernen aan. De kandidaten zijn om 9.30 uur in Benschop, om 11.00 uur in Polsbroek, om 12.30 uur in Lopik en 14.30 uur in Lopikerkapel.


Lezers schrijven: 'laatste palenreservaat'

Met aandacht heb ik in Het Kontakt het artikel over de rotte bokpalen gelezen waarin door Marcel Oudenes aandacht wordt gevraagd voor de staat van onderhoud van deze palen en bedrading.

Er is daarnaast echter nog een veel groter probleem dan de bokpalen, namelijk de arrogantie van Stedin. Dat kun je niet afdoen als een incident. Ik heb drie aangetekende brieven verzonden aan Stedin (31/3/2014, 3/12/2015 en 12/8/2016), waar totaal geen reactie op gekomen is. Het enige wat ze wel kunnen is een brief schrijven dat er onderhoud gepleegd moet worden en dat dus tijdelijk de stroom eraf gaat. Het is ook meerdere keren voorgekomen dat de stroom eraf is zonder dat er zo'n melding is ontvangen.

In mijn laatste brief van 12/8/2016 heb ik Stedin aansprakelijk gesteld voor schade die wie dan ook overkomt, omdat aan de levensgevaarlijke situatie geen einde komt: slecht onderhoud aan met name (toen zichtbaar) bedrading, lassen op vele plaatsen, verdraaide bedrading, laaghangende bedrading, scheve bokpalen met straatverlichting, afgeknipte draden die met tape aan de bokpaal worden bevestigd enz.

Eerder schreef ik hen dat wij waarschijnlijk in het laatste palenreservaat van Nederland wonen. Het zou fantastisch zijn wanneer de bokpalen en de bedrading verdwenen door de bedrading gelijktijdig met het overal vernieuwen van het asfalt in de weg te leggen.

Wanneer je de kaart van Nederland qua veengronden bekijkt, moet je toch tot de conclusie komen dat het argument van Koen de Lange een 'schuif het alsjeblieft van mijn bordje-argument' is. In het dorp Berkenwoude zelf, volgens mij houdt de veengrond daar niet op ( !), staat toch ook nergens een bokpaal?

Naast de arrogantie van Stedin speelt volgens mij ook het financiële aspect een rol: de gemeente schuift de staat van onderhoud naar Stedin (beperkt zich ertoe door elk jaar een briefje aan de bewoners te schrijven dat ze moeten snoeien). Een onderzoek en verdere publiciteit waard. Een doorslaggevend verkiezingsitem zal het immers nooit worden.

Paul Blokland, Berkenwoude