Bizarre ontknoping

amsterdam/lekkerkerk • Een toch al fantastisch (Olympisch) seizoen heeft voor Patrick Roest een zeer bijzonder einde gekregen. De 22-jarige schaatser uit Lekkerkerk werd zondagmiddag in het Olympisch stadion in Amsterdam wereldkampioen allround.

"Ik kan het zelf bijna niet geloven", sprak hij zondagmiddag voor de NOS-camera.

De wereldtitel zat eigenlijk al in de knip bij de 25-jarige Noor Sverre Lunde Pedersen. Pedersen was in de laatste rit van de 10 kilometer soeverein op weg naar het goud, maar kwam ten val: een zeldzaamheid. Patrick Roest -bij de junioren ook al twee keer wereldkampioen- hierover: "Heel jammer voor hem, dat gun ik hem niet. Maar topsport is hard. Het ijs is niet best en als je een keer je schaats verkeerd plaatst, kan dit gebeuren. Dat is misschien bij hem ook het geval geweest. Hoe dan ook, sneu voor hem, vet voor mij. Ik ben gewoon wereldkampioen!"
Roest volgt ploeggenoot Sven Kramer op, die een dramatische 10 kilometer reed en niet eens het podium haalde. Het WK-zilver was voor Pedersen, het brons voor Marcel Bosker.


Improvisatietoneel

polsbroek • Theatergroep Improffesioneel treedt zaterdag 17 maart op uitnodiging van de 30-jarige Dorpsvereniging Polsbroek op in het Dorpshuis. Aanvang 20.00 uur, entree 15 euro (leden 10 euro). Kaarten reserveren kan via e-mail: dorpsverenigingpolsbroek@gmail.com