• Vreugde bij de Voleco-speelsters.
• Vreugde bij de Voleco-speelsters. Foto: wijntjesfotografie.nl

Voleco velt koploper HLB Van Daal

ouderkerk a/d ijssel • Het damesteam van Voleco blijft door een 3-1 zege op koploper Van Daal/DS 3 in de race voor promotie naar de derde divisie.

In sporthal De Drie Maenen toonden de Ouderkerkse volleybalsters karakter. Na een stroeve eerste set sloeg de formatie van trainer/coach William Hazenbroek alsnog overtuigend toe. De setstanden waren 20-25, 25-21, 25-17 en 25-15. Dansend en hossend werd dit fraaie resultaat gevierd.

De kraker trok veel toeschouwers, die hartstochtelijk meeleefden met het team. Wellicht stonden de 'jonkies' in het begin enigszins onder druk, want het lukte de thuisclub niet om de tegenstander te temmen. De servicedruk van de opponent was groter en bovendien maakten de Brabantse volleybalsters verdedigend weinig fouten. "Wij hadden even tijd nodig om in ons ritme te komen. Zo'n taaie tegenstander krijg je niet zomaar onder controle", stelde Hazenbroek na afloop. "Je zag dat onze kracht en lengte uiteindelijk de doorslag gaven." Hazenbroek doelde met name op de inbreng van Louise Bijlsma en Elles Dambrink, die aan het net nauwelijks te stoppen waren. De beide 14-jarige beloften, die al bij de districtstraining van de NeVoBo zijn toegelaten, brachten HLB Van Daal vaak tot wanhoop. Ze deden het uiteraard niet alleen. Het hele team stookte het vuur flink op. Onder aanvoering van spelverdeelster Sanne Geneugelijk werd met veel flair naar de gaten in de defensie van Van Daal gezocht. Ook blokkerend kreeg Voleco steeds meer grip op de aanvallen van de tegenstander. De koploper scoorde niet meer en raakte in paniek. Dat leidde tot een vlot verloop van de derde en vierde set. Met drie punten zak is de eerste plaats nu binnen handbereik.