• Romy van den Berg en Esther Buijs kijken uit naar de jubileumviering.
• Romy van den Berg en Esther Buijs kijken uit naar de jubileumviering. Foto: wijntjesfotografie.nl

TV Langeland trapt jubileum af met open dag

'Veel leuke, afwisselende activiteiten'

krimpen a/d ijssel • "Dat wordt een mooi evenement voor iedereen", kijkt Esther Buijs, voorzitter van de bloeiende tennisvereniging, graag vooruit.

"Van 10.30 uur tot 13.00 uur is iedereen welkom op ons tennispark aan de Krimpenerbosweg. Om tennis uit te proberen, om informatie te krijgen en om sfeer te proeven. Onze acht kunstgrasbanen liggen uitnodigend klaar en rackets en ballen zijn beschikbaar. Voor de kinderen hebben we een springkussen, een suikerspinmachine en poffertjes. Wie deze dag lid wordt, krijgt veertig procent korting op de contributie voor het eerste jaar."

Aansluitend op de open dag en de officiële lustrumopening door wethouder Arnold de Leeuw (om 12.00 uur) vindt van 13.00 uur tot 15.00 uur een clinic plaats voor leden en overige belangstellenden van alle leeftijden. De vroegere tennissterren Sjeng Schalken en Miriam Oremans geven daarbij acte de présence. "We zijn er trots op dat we deze toppers hebben weten te strikken", zegt Esther Buijs, die zich ook al verheugt op het openingsfeest dat 17 maart in de avonduren plaatsvindt en wordt opgesierd door coverband Shaky Ground.

De open dag vormt meteen ook de aftrap voor Langelands lustrumviering, ofwel het veertigjarig bestaan. De club heeft een speciale lustrumcommissie in het leven geroepen om alle festiviteiten vorm te geven. Romy van den Berg is voorzitter van de tien leden tellende commissie. "Het heeft tot leuke activiteiten geleid", weet ze. "Met de feestweek van 18 tot en met 24 juni als hoogtepunt. Die week is er voor elk type lid in elke leeftijdscategorie iets te beleven op ons park. Zo komen er een Senior Day, Ladies Day, Gentlemen Evening, een Battle of the Sexes en een Familiedag met zeskamp. " Op 24 november vindt het eindfeest plaats, met DJ-Kit-T en saxofoniste Susanne Alt. Ook de 'Langeland-band' komt die avond optreden.

Romy van den Berg (18) geldt al sinds haar prille jeugd als een enthousiast tennisster. "Ik heb het enorm goed naar mijn zin bij Langeland", vertelt ze. "En dat heeft alles te maken met de sfeer hier. Die is open en gezellig. Iedereen voelt zich hier thuis. Langeland mag je zien als een recreatief ingestelde tennisclub, die veel extra doet voor de jeugd. Voor kinderen vanaf 4 jaar bijvoorbeeld is er 'Blauwtennis' onder leiding van Dorien en Steven Klinkenberg. Daar leren de kids zonder clublidmaatschapsverplichtingen op een speelse en leuke manier balvaardigheid. Voor de getalenteerde jeugd zijn er speciale trainingen in het kader van Langeland Tennis Ambitie. En uiteraard zijn er de tennislessen, die voor iedereen toegankelijk zijn."