Bergambacht doet goede zaken

bergambacht • Zonder zelf te spelen –de geplande tegenstander PKC'85 is uit de competitie genomen- heeft Bergambacht na het 1-2 verlies van koploper CKC de titelkansen weer in eigen hand.
In verliespunten zijn de Bergambachtenaren CKC nu voorbij gestreefd. De nieuwe koploper IJsselmonde heeft twee verliespunten minder. "In de laatste competitiewedstrijd treffen we deze ploeg in eigen huis", kijkt Bergambacht-trainer Bert Potuyt vooruit. "Het is nu zaak, dat we geen puntverlies meer lijden."

Perkouw klopt Bolnes

berkenwoude • FC Perkouw won in Rotterdam met 1-3 van hekkensluiter Bolnes. De Perkouwenaren zetten meteen druk en vanaf de eerste minuut 'regende' het kansen. Toch was het Bolnes dat via een snelle, doeltreffende uitval het eerst tot scoren kwam, waarna Ruben de Vries, uit een mooi genomen vrije trap van Christiaan Schrader, de gelijkmaker aantekende. Ondanks vele kansen vonden alleen Tom Achterberg en Elgar Mudde nog het net.

SPV'81 verzuimt te scoren

polsbroek • SPV'81 verloor in Polsbroek met 0-2 van het Bodegraafse Rohda'76, de nummer drie op de ranglijst. In de eerste helft gaf de thuisclub de gasten goed partij, maar na de thee, toen de thuisclub noodgedwongen enkele spelers moest wisselen en Rohda een tandje bij zette, was het gedaan met de wedstrijd.

Belangrijke zege

cabauw • Cabauw boekte in Waddinxveen zijn derde seizoenszege door ASW met 2-4 te kloppen. Een opgeluchte Cabauw-trainer Mo Duzgun na afloop: "We houden op de ranglijst nog steeds twee ploegen onder ons."

Schoonhoven wint

schoonhoven • Gesteund door een buslading supporters deed Schoonhoven goede zaken in Rotterdam. Zestienhoven werd met 2-4 verslagen, waardoor de blauw-witten ruimer afstand namen van de onderste regionen.

Schilders schenkt Dilettant zege

krimpen a/d lek • Dilettant behaalde tegen Excelsior Rotterdam een enigszins gelukkige 1-2 overwinning. De winnende goal kwam op naam van Sven Schilders, die tien minuten voor tijd via de binnenkant van de paal raak schoot.

Trainer Richard Mank vond het spel van de rood-witten 'niet denderend'. "Ik kan ook niet zeggen dat we vandaag drie punten hadden verdiend." Dilettant nam voor de pauze een 0-1 voorsprong, maar zag daarna een verdedigingsfout worden afgestraft: 1-1. Na de 1-2 werd de doelman van Excelsior met een rode kaart geconfronteerd. Hij haalde de doorgebroken Remco Mulders hardhandig onderuit.

Lekkerkerk gevloerd

lekkerkerk • Zwarte Pijl-Lekkerkerk werd ontsierd door veel overtredingen en de nodige onderbrekingen. De bezoekers stonden na negentig minuten bovendien met lege handen: 2-1.