• Sarah van Wijk.
• Sarah van Wijk.

Sarah miss beauty Zuid-Holland?

gouderak • Sarah van Wijk hoopt op 14 april de finale te winnen van de schoonheidsverkiezing Miss Beauty Zuid-Holland.

De 18-jarige inwoonster van Gouderak was één van de achttien meiden die overbleef na een castingdag. Aan die verkiezing deden maar liefst 150 kandidaten mee. "Ik had het totaal niet zien aankomen", vertelt ze. "Veel van die meiden hadden al de nodige ervaring. Ik niet."

Sarah schreef zich in oktober vorig jaar in voor de schoonheidsverkiezing. Dit op advies van haar vriendinnen. Die weten van Sarah's ambitie om als model aan de slag te gaan, "maar met mijn 1.73 meter ben ik gewoon te klein. Bij een missverkiezing is de richtlijn 1.70 meter. Dus ik kon me aanmelden. Ik dacht: Waarom niet? En nu sta ik in de finale! Mijn deelname heeft dus goed uitgepakt."
De verkiezing gaat volgens de Gouderakse niet alleen om mooi zijn. "Het is zoveel meer dan alleen een rondje lopen op een podium. Je moet goed weten waar je voor staat, wat je doelen zijn en wat je wil bereiken. Dit moet je overbrengen op anderen, als een soort inspiratiebron."

Over haar kansen om te winnen is ze nuchter. "Alle meiden hebben een goed verhaal en zien er prachtig uit. Dus het wordt moeilijk." De achttien finalisten gaan goed met elkaar om. Van een keiharde concurrentiestrijd is geen sprake. Iets waar Sarah in eerste instantie wel bang voor was. "Het valt enorm mee. Er zitten hele leuke meiden tussen en via de groepsapp geven we elkaar zelfs adviezen en tips."

Om meer kans te maken op de overwinning moeten de finalisten zoveel mogelijk stemmen zien te werven. De stemming telt voor twintig procent mee in het eindoordeel van de jury. Wie Sarah wil steunen, stuurt Poll Zuidholland Sarah naar 3010. Dit kost 1,10 euro per bericht. "De opbrengst van de stemming gaat naar een goed doel: de LINDA.foundation", besluit Sarah. "Die stichting steunt gezinnen die het financieel moeilijk hebben." Meer informatie: www.missbeautynetherlands.com/zuid-holland


Bergambacht Kookt

bergambacht • Nieuw in Bergambacht: iedere derde maandag van de maand samen koken en eten. Belangstellenden tot 60 jaar kunnen à 2 euro meedoen. Voor meer informatie: g.goudriaan@swobv.nl of 0182-350012.


Elfde bridgeronde

ammerstol • Zaterdag 21 april wordt de elfde bridgeronde gehouden in Ammerstol. Dit evenement is zo langzamerhand bij vele bridgers in de regio en daarbuiten een begrip, mede door de gezelligheid en de geringe inschrijfkosten. De inschrijving sluit als het maximaal aantal paren is bereikt. Leden van Bridgeclub Bergambacht betalen 5 euro per paar, niet-leden 8 euro per paar. Meer informatie: www.nbbclubsites.nl (Bridgeclub Bergambacht).