• Martin van der Bas (links) en Peter Beijer met op de achtergrond de nieuwe loods van SHD.
• Martin van der Bas (links) en Peter Beijer met op de achtergrond de nieuwe loods van SHD. Foto: Jan Timmer

SHD: een vernieuwende jubilaris

stolwijk • Aannemers, hoveniers en particulieren weten de weg naar SHD al vijftien jaar prima te vinden. Logisch, want de Stolwijkse Hout- en Doe-het-zelf Handel heeft alles in huis om beide doelgroepen op maat te bedienen.

De zwagers Martin van der Bas en Peter Beijer begonnen hun bedrijf aan de Koolwijkseweg 2 in 2003. Beiden waren afkomstig uit de houthandel en ruilden hun baan in loondienst in tegen het ondernemerschap. Met SHD voorzien ze zowel lokaal als regionaal in een grote behoefte

"Veel mensen waarderen ons brede assortiment en het feit dat we maatwerk en een goed advies bieden", vertelt Martin van der Bas. "Daarnaast is het prettig dat SHD op haar terrein alle ruimte en faciliteiten heeft om gemakkelijk te laden en te lossen. En met onze nieuwe loods hebben we er 240 meter meer stelling bij gekregen waardoor de houtvoorraad nog groter is geworden en de keuze in maatvoeringen flink is toegenomen. Met deze uitbreiding/vernieuwing doen we vooral de aannemers een groot plezier, hebben we al mogen ervaren."

Professionals en particulieren kunnen bij SHD terecht voor hout, gereedschap, verf, ijzerwaren, loodgietersmaterialen, binnen- en buitendeuren, kozijnen, schuifwandkasten, laminaat, zonwering, horren, tuingereedschap, tuinhout, overkappingen, tuinhuisjes, werkschoenen en elektra. Daarnaast zaagt men op verzoek hout in de gewenste maatvoering.

"We zijn op diverse manieren onderscheidend ten opzichte van de grote bouwmarktketens", vertelt Peter Beijer. "Zo leveren wij in alle opzichten maatwerk en vriendelijke advisering waar je als klant echt iets aan hebt. We weten namelijk precies waarover we praten, omdat we veel expertise hebben. Prettig is ook dat we qua prijs prima mee kunnen komen met 'de grote jongens'. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat we uit de hele regio klanten trekken."

Gedurende dit jaar zal SHD regelmatig met een mooie aanbiedingsadvertentie in Het Kontakt staan. "Een bewuste keuze", zegt Martin van der Bas. "Voorheen lieten we folderen, maar we denken dat we via dit medium de mensen nog beter en regelmatiger kunnen bereiken. SHD is in ieder geval klaar voor het voorjaar. Laat het tuinseizoen maar beginnen! Wij hebben ook op dat vlak alles in huis."

Jan Timmer