• Danny Rietveld liep tegen DONK een breuk op.
• Danny Rietveld liep tegen DONK een breuk op. Foto: wijntjesfotografie.nl

Stolwijk-verdediger Danny Rietveld in de lappenmand

'Seizoen is helaas over voor me'

stolwijk • In de uitwedstrijd tegen het Goudse DONK begin februari werd Danny Rietveld bij een 1-0 achterstand in de laatste minuut compleet onder de voet gelopen door een Gouwenaar, die hem wilde beletten de bal nog een keer in het zestienmetergebied van de tegenstander te brengen. Bij die val brak Rietvelds AC-gewricht (acromioclaviculair gewricht), dat het sleutelbeen verbindt met het schouderblad. Hij wist dat er meteen iets mis was en reageerde zich af op de veroorzaker van de overtreding. Beiden kregen rood.

"Dat was geen slimme reactie van mij," erkent de Stolker, "maar ik was zo boos en had zoveel pijn dat ik mij liet gaan. Vijf dagen na dit voorval werd ik al geopereerd. Dit seizoen kom ik helaas niet meer in actie." Danny Rietveld, die als verdediger amper gele kaarten incasseert, speelt al vanaf de jeugd bij Stolwijk. Als C-junior brak hij zijn arm, maar verder letsel bleef uit. Bij het Goudse Jodan Boys vond Rietveld zijn plafond als voetballer. Hij haalde het tweede elftal, dat in de reserve hoofdklasse speelde, maar was buiten wat oefenduels nooit in beeld bij de hoofdmacht. "De concurrentie was groot," vervolgt de rechtspoot. "Op mijn twintigste sloot ik weer aan bij de selectie van Stolwijk. Ik rondde mijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit af en met een master supply chain management (planning en de uitvoering van goederenstromen, red.) op zak kon ik aan de slag bij Zijderlaan Transport, waar ik mijn afstudeerproject volbracht. Nu stuur ik een team planners aan." Als centrale verdediger moet Rietveld er met Marco Verkaik voor zorgen dat de tegenstanders zo min mogelijk kansen krijgen. "Ten opzichte van vorig seizoen, toen we de nacompetitie haalden, spelen we nu te wisselvallig om bovenin mee te doen," aldus Rietveld. "Rick Anker en Mark Hoogendoorn stopten en Yannick Poot ging naar Jodan Boys. Tel daarbij geblesseerde spelers op, zoals Stefan Visser, Menno Verkade en Nick Stoppelenburg, en dan staat er ineens een heel ander elftal. Toch weet onze trainer Chris van de Weide er het maximale uit te halen."

De komende maanden staan voor Danny Rietveld in het teken van herstel. "Ik kan gelukkig weer enkele uren per dag werken. Binnenkort start ik met fysiotherapie bij mijn ploeggenoot Joost van Niekerk, die een eigen praktijk heeft. Thuis heb ik veel steun van mijn ouders en vriendin, die mij helpen waar het kan. Ik woon sinds drie weken op mezelf en eten koken en het huishouden doen met één arm valt niet mee. En dan ligt er nu ook nog eens ijs en had ik best willen schaatsen. Maar goed, we blijven positief."

Wim Kroone