Debat over lokale duurzame energie

krimpenerwaard • Vereniging Waardstroom organiseert vrijdag 9 maart een verkiezingsdebat over energietransitie in de Krimpenerwaard.

"Een duurzame energievoorziening staat hoog op de agenda. De gemeente wil in 2050 energie- en CO2 neutraal zijn. Maar hoe kunnen we dat met elkaar realiseren? En wat betekent dit voor de Krimpenerwaard en haar bewoners?", stelt Ton Pfaff namens de Vereniging Waardstroom.

Vervolgens: "Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die geloven in de kracht van oneindige energiebronnen zoals de wind en de zon. Overstappen op nieuwe bronnen is ook een noodzaak om onze afhankelijkheid van de eindige voorraad fossiele bronnen te verminderen."

Starten

Vereniging Waardstroom in de Krimpenerwaard wil met bewoners lokaal groene stroom opwekken en delen.

Pfaff: "De opbrengst is niet voor de energiegiganten, maar voor de regio zelf. Jaarlijks besteden huishoudens in de Krimpenerwaard 35 miljoen euro aan energie. Dit bedrag gaat vrijwel geheel de regio uit. Met de opbrengst van lokaal opgewekte energie kunnen weer nieuwe duurzame projecten starten. Dit bevordert de werkgelegenheid in de regio."

Vereniging Waardstroom organiseert het debat op vrijdag 9 maart in De Schakel in Bergambacht. De bijeenkomst start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De zaal aan de Schoolstraat 24 is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden kan via info@waardstroom.nl

Coöperatie
Vereniging Waardstroom is opgericht om de lokale opwekking van duurzame energie in de Krimpenerwaard te bevorderen. Dit doet zij onder andere door met inwoners, bedrijven en de politiek in gesprek te gaan.

Tevens zoekt Waardstroom naar locaties en mogelijkheden voor duurzame energieproductie en helpt initiatiefnemers projecten van de grond te krijgen.

Uiteindelijk hoopt Waardstroom met en voor haar leden een coöperatie op te kunnen richten voor de productie van duurzame energie.