Bergambacht voert doelsaldo op

bergambacht • Bergambacht won in en tegen Moordrecht vrij eenvoudig met 0-6. Binnen twintig minuten was de ongelijke strijd reeds beslist door twee goals van Pieter Meijer. De concentratie viel vervolgens weg bij de Bergambachtenaren. De thuisclub, die na de jaarwisseling met de nieuwe trainer Dennis de Jong, oud-speler en -trainer van Haastrecht, aan een nieuw elftal bouwt, kon hiervan niet profiteren. Doelman Roy Pons werd nauwelijks op proef gesteld. Vlak voor rust schoot Kelvin Potuyt de bal als een streep in de kruising. In de tweede helft was er alleen maar sprake van eenrichtingsverkeer. Pieter Meijer, die in totaal drie keer scoorde, Max Bakker en invaller Bart de Boer maakten de zes vol.

Dilettant met de schrik vrij

krimpen aan de lek • Dilettant kwam met de schrik vrij tegen HBSS. In de 94ste minuut schoot Marnix van den Adel vanaf elf meter raak en redde daarmee een punt voor de ploeg van trainer Richard Mank: 2-2. De nummer twee van de derde klasse C maakt in sportief opzicht een mindere periode door. Tegen HBSS kwamen de rood-witten door een strafschop op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Mokveld. Tien minuten voor tijd zette invaller Sven Schilders Dilettant op 1-1, maar in de 90ste minuut kwam HBSS op 2-1. De Schiedammers juichten te vroeg.

Ammerstol kansloos

ammerstol • Ammerstol had niets in te brengen tegen Overmaas en verloor met 5-1. Bij rust leidden de Rotterdammers al met 3-0. Nadat de bezoekers tegen de verhouding in 3-1 aantekenden, was Overmaas weer aan het roer. De rood-witte defensie werd nog twee keer geklopt. Overmaas bepaalde met twee fraaie treffers de eindstand op 5-1. Het was de eerste thuisoverwinning voor de Rotterdammers.

Schoonhoven loot Ameide-uit

schoonhoven • Schoonhoven neemt het in de 1/16-finales van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup op tegen Ameide. Het betreft voor de Schoonhovenaren een uitwedstrijd, die gespeeld wordt op dinsdagavond 20 februari, aanvang 20.00 uur. De overgebleven 32 clubs spelen allemaal nog minimaal twee duels. De verliezers van de eerste knockoutronde gaan namelijk door in het B-toernooi, uitmondend in eveneens een finale op Tweede Pinksterdag.

Haastrecht zakt op ranglijst

haastrecht • Haastrecht verloor in de strijd om de tweede plaats met 2-5 van AGE/GGK. De Rotterdammers staan nu op slechts een punt van koploper ESTO, dat verrassend verloor. Haastrecht zakt naar de vijfde plaats. Haastrecht-trainer Jack Harmsen miste een complete voorhoede vanwege blessures en vakantieperikelen. Door de lastige wind verdween een bal via Mark Nap in het eigen doel. AGE/GGK kwam op 0-2 na Haastrechts balverlies. Een rake vrije trap van Niels Mulder gaf het team nog enige moed, maar vlak voor het rustsignaal scoorde AGE opnieuw. In de tweede helft probeerde de thuisclub met de wind in de rug terug in de wedstrijd te komen. Verder dan een goal van Mark Nap kwam Haastrecht niet. De gasten vonden nog twee keer het net.