Benschop vloert taaie laagvlieger

benschop/lopik • Koploper Benschop versloeg Kockengen, dat vecht tegen degradatie, met 2-0. De gasten verdedigden met man en macht om de thuisploeg van het scoren af te houden.

Er was voor Benschop, dat Martijn de With (gebroken jukbeen), Jeroen Lieverse en Thomas Banfi (geschorst) miste, lange tijd geen doorkomen aan. Voor rust schoot Stef Eling uit een van de weinige kansen de bal tegen de paal.

Na de theepauze zetten de Benschoppenaren vol druk, waardoor de Kockengense defensie alsnog bezweek. David Verweij scoorde uit een voorzet van Jonathan Antonio de openingstreffer. Vlak voor tijd diende Daan de Bruijn op aangeven van Tom de Hoop de bezoekers de definitieve knock-out toe.

Focus'07-Lopik 3-2

Het op de derde plaats staande Lopik verloor in Culemborg met 3-2 van nummer twee Focus'07.

In de gelijkopgaande eerste helft nam de thuisclub de leiding. Na rust kwamen de Lopikers goed uit de startblokken. Na balverlies op het middenveld counterde Focus echter naar de 2-0. Reda Reddan schoot kort daarna raak vanaf elf meter, toen een Culemborger hands maakte in het zestienmetergebied. Focus kwam met tien man te staan, waarna Lopik op jacht ging naar de gelijkmaker. In de slotfase incasseerde Jonathan Werrie zijn tweede gele kaart. "Dat leek meer op een goedmakertje, want zoveel was er niet aan de hand," oordeelde Lopik-trainer Bertus van Schaik. Focus vergrootte de marge naar twee. Alhoewel Marnis Tuls nog wel de aansluitingstreffer aantekende, bleef een gelijkspel buiten het bereik. Van Schaik: "De top-2 in de competitie staat nu te ver voor. Wij hopen in de komende wedstrijden de derde plaats vast te houden."