• Relion, met, tweede van rechts, Simara van der Vlist.
• Relion, met, tweede van rechts, Simara van der Vlist.

Benschopse met Relion in Het Bastion

benschop • Simara van der Vlist kijkt uit naar het optreden van Relion in Het Bastion.

"We presenteren deze avond onze eerste CD, een album met Nederlandstalige nummers", vertelt de inwoonster van Benschop. "Het zijn zowel christelijke als algemene nummers." De liedjes zijn geschreven door de drummer en zanger. "Mijn eerste nummer zit nog in de pen", zegt Simara lachend. "Voor een volgende CD wellicht."

Relion is een samentrekking van 'to rely on', wat vertrouwen en steunen op betekent. Simara is sinds enkele jaren leadzangeres. "Ik zat in een koor, maar zocht een nieuwe uitdaging. Dat werd dus Relion, dat in 2010 werd opgericht door zanger Ivan Verkerk. In de jaren die volgden heeft de band met verschillende samenstellingen veel ervaring opgedaan in het optreden en het muzikaal begeleiden van kerk- en jeugddiensten, bruiloften en conferenties. De bandleden, die overal vandaan komen, schrijven en componeren zelf. De thema's van de liederen zijn divers en gaan over het leven nu en later, met het oog op Gods koninkrijk."

Zingen doet de geboren Polsbroekse al zolang ze weet: "Zodra het kon ging ik op het kinderkoor en daarna het jongerenkoor bij ons in het dorp. Ik zong thuis ook vaak en nam dat wel eens op. Totdat een muzikale vriend het per ongeluk hoorde en zei dat ik een mooie stem had. Dat gaf me vertrouwen."

Naast Relion zingt ze in gospelkoor El Shaddai en doet ze mee aan diverse projecten van Forever Worship. Dat laatste bracht haar in 2013 nog in het achtergrondkoor tijdens een optreden van Barbara Streisand in het Ziggo Dome. "Qua grootte en show was dat mijn absolute hoogtepunt op zanggebied. Maar ik vind het net zo mooi als we mensen kunnen raken met onze muziek of teksten. Dat is waar je het voor doet."

Simara heeft samen met de bandleden de ambitie om fulltime met muziek bezig te zijn. "Maar bovenal hopen we mensen te bemoedigen, te inspireren en aan te moedigen in een leven met Jezus Christus. Ik ben dankbaar dat ik mijn talent als zangeres daarvoor mag inzetten."

Het optreden in Het Bastion -op vrijdag 2 maart om 20.00 uur- is het tweede concert in de CD-promotietour van Relion. "We doen de optredens bij ieder bandlid in de buurt. Het Bastion in Schoonhoven vonden we een mooie locatie, vandaar de keuze. We spelen naast nummers van onze CD ook bekende liedjes uit ons repertoire. Uit de opwekkingsbundel bijvoorbeeld. Het belooft een mooie avond te worden met nieuwe muziek, maar ook heerlijke meezingers!"

Kaartjes à 5 euro zijn verkrijgbaar www.eventsforchrist.nl Meer informatie over de band (en CD) via: www.relionband.nl

Robert van der Hek