• Lastig om een plekje te vinden op het parkeerterrein.
• Lastig om een plekje te vinden op het parkeerterrein. Foto: Floris Bakker

'Parkeerplaats te klein'

bergambacht • Het invoeren van een blauwe zone of uitbreiding van het parkeerterrein tegenover de Lidl in Bergambacht. Dat suggereerde CDA-fractievoorzitter Jan Dekker tijdens de commissievergadering. Hij vroeg of verkeerswethouder Pieter Neven daarin wilde meegaan.

Dekker had klachten van Bergambachtenaren ontvangen over het gebrek aan parkeerruimte en sprak van 'overbelasting'. "De capaciteit is echt onvoldoende. Bezoekers zoeken vaak tevergeefs naar een parkeerplaats. Het is daardoor chaotisch. Er moet iets aan worden gedaan."

Neven kon daar geen uitsluitsel over geven. Binnenkort gaat hij weer in gesprek met betrokkenen. "Hof ter Bergen is geen gemeentelijk terrein. De Vereniging van Eigenaren bepaalt wat hier gebeurt. Bedrijven en particulieren moeten zelf een oplossing aandragen. 'Maak afspraken met elkaar', heb ik ze voorgehouden."

Een blauwe zone lost niets op, oordeelde Neven. "Want dan moet je gemeentelijke ontheffingen afgeven aan de bewoners van de appartementen en medewerkers van de vele bedrijven. Personeel neemt de meeste parkeerplaatsen in beslag. Het is een complexe situatie."