Dagbesteding voor iedereen open

haastrecht • Gezamenlijk een kopje koffie drinken, een spelletje doen, wandelen of gewoon een praatje maken. Het kan allemaal bij de vernieuwde dagbesteding 'Parkzicht' in Haastrecht.

Donderdag gaf wethouder Lavinja Sleeuwenhoek, in het bijzijn van cliënten, vrijwilligers en medewerkers van de SWOB/V, met het aansnijden van de taart het officiële startschot. Na vele jaren heeft Haastecht weer een dagbesteding, die ook voor mensen zonder zorgindicatie toegankelijk is.
Welzijnsconsulente Jolanda Gerbrandts noemde de opening van Parkzicht 'best spannend', "maar ik ben ervan overtuigd dat we er samen met onze onmisbare vrijwilligers echt iets moois van gaan maken." De dagbesteding, die voorlopig op dinsdag en donderdag open is, is bedoeld voor deelnemers die met een minimale vorm van begeleiding op een nuttige manier de dag willen doorbrengen. Dankzij deze laagdrempelige voorziening kunnen eventuele mantelzorgers worden ontlast en kan de cliënt zelf zijn of haar sociale netwerk uitbreiden.
Van de kersverse voorzitter van het bestuur van de SWOB/V, Edmond Walma, waren er felicitaties en complimenten voor de betrokkenen voor het vele werk dat is verzet om de herstart van deze voorziening mogelijk te maken. Ook roemde hij de 250 trouwe vrijwilligers.
Mensen die belangstelling hebben voor deze vorm van dagbesteding kunnen contact opnemen via 0182-350012.