Meesterbakker Haven44 volledig vernieuwd

schoonhoven • Meesterbakker Haven44 opent vandaag (dinsdag) zijn deuren aan de Haven 44.

Na weken vanuit een noodlocatie op Haven 33 gewerkt te hebben, is het een grote stap vooruit, stelt bedrijfsleider Gerard Molenaar. "Het monumentale pand is wekenlang grondig verbouwd en het resultaat mag er zijn. Er is een moderne en sfeervolle bakkerswinkel met lunchroom gecreëerd. De ambachtelijke authentieke uitstraling ontstaat mede door het aangebrachte karakteristieke houten balkenplafond, maar ook door de keuze om de oorspronkelijke ruwe binnenmuur weer zichtbaar te maken."

Niet alleen aan het interieur en de aankleding is aandacht besteed, ook alle apparatuur is vervangen of gereviseerd. Molenaar: "De lunchroom is bewust in twee delen opgesplitst. Zo is er de mogelijkheid om voorin de winkel, gezellig bij het raam, plaats te nemen met uitzicht op de Haven en het stadhuis. In het deel achterin de winkel vindt de klant meer privacy en rust. Omdat koffie één van de belangrijkste producten is in de lunchroom, is er zorgvuldig gekozen voor de excellente koffiebonen van Smit & Dorlas, bekend om hun goede kwaliteit. Bovendien schenken we koffie met het keurmerk Rainforest Alliance, wat inhoudt dat er geteeld wordt op een ecologisch verantwoordelijke wijze met respect voor het regenwoud, medewerkers en dieren op en rond de plantage."

Chocolade

Meesterbakker Haven44 zal met veel meer ruimte tot zijn beschikking de komende weken het assortiment verder uitbreiden. Zo wordt binnenkort ook ambachtelijke chocolade en aanvullende producten zoals versgebakken granola verkocht en zijn er plannen om in de zomer ijs en sorbets te verkopen.

Molenaar: "Kortom, we zitten vol met ideeën en vinden het fantastisch dat iedereen zo meegeleefd heeft tijdens de verbouwing en enthousiast reageert op ons aanbod. Het gratis 'bakkie' dat geschonken werd op Haven 33 is verleden tijd, maar de gezellige gesprekken met de klanten houden we er als team van Meesterbakker Haven44 graag in!"