Kleinkind met autisme beter begrijpen

lopik • Opa en oma's van kinderen met autisme hebben vaak veel vragen: is mijn kleinkind echt zo anders? Kinderen met autisme hebben in hun leven extra behoefte aan 'veilige' mensen om hen heen. Mensen die het kind niet bekritiseren of kleineren vanwege de verschillen, maar het accepteren zoals het is.
Vaak zijn de ouders lichamelijk en emotioneel moe. Dit kan een grote invloed hebben op het gezin. Daarom hebben ouders de mensen om hen heen hard nodig. Wat kunnen opa's/oma's voor hun kleinkinderen doen? Sara Mey, zelf oma van een kleinkind met autisme maar ook maatschappelijk werkster, komt er over vertellen tijdens een bijeenkomst op donderdag 15 februari om 10.00 uur in dorpshuis De Schouw (kantoor van Stichting Pulse.) Aanmelden is nodig i.v.m. de locatie: Ilse Nederend, i.nederend@stichting-pulse.nl of 06-17441854.


Theatrique speelt familievoorstelling

schoonhoven • Theatrique speelt komend weekend 'De dochter van de boevenkoning': een hilarische familievoorstelling waarbij theater en film worden afgewisseld en elkaar versterken.
Centraal staat Doekje, de lieve slimme dochter van de bijzonder domme en vreemde boevenkoning en koningin. In zijn zoektocht naar een gouden hart is de koning bereid heel ver te gaan.. Te ver? 'De dochter van de boevenkoning', die net als alle andere voorstellingen van Theatrique gratis te bezoeken is, wordt gespeeld op zaterdag 10 februari vanaf 19.30 uur en zondag 11 februari om 14.00 uur in De Bastille, Spoorstraat 11 te Schoonhoven. Voor het reserveren van een plaatsje: evelien@theatrique.nl