Gert Alblas nieuwe trainer SPV'81

polsbroek • Gert Alblas is de nieuwe trainer van SPV'81, dat zijn vorige trainer Raymond Lantinga rond de jaarwisseling op non-actief zette. De Krimpenaar, die in het verleden SPV'81 al een aantal seizoenen onder zijn hoede had en in die jaren de Polsbroekers naar promotie leidde, trainde in zijn omvangrijke trainerscarrière clubs als Oude Maas, Oudewater, Antibarbari, Schoonhoven, Bergambacht, Egelantier Boys, DCV en ZBVH. De oud-voetballer van De Zwerver uit Kinderdijk, zat zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Woerden al op de bank. Hij zag zijn elftal tegen titelkandidaat Woerden een 1-1 gelijkspel uit het vuur slepen.

Stolwijk met lege handen

stolwijk • Stolwijk verloor in Gouda onterecht met 1-0 van DONK. De thuisclub was sterker voor rust, maar zag een doelpunt wegens buitenspel afgevlagd worden. In de tweede helft raakte een Stolkse verdediger de bal totaal verkeerd, waarna doelman Harvey van der Stelt de bal wegstompte. De scheidsrechter zag er een vrije trap in het zestienmetergebied in, waaruit de enige goal van de wedstrijd viel. In de slotminuut werd er een stevige overtreding op Danny Rietveld gemaakt. Hij reageerde zich af op zijn opponent. Beiden kregen rood. Rietveld kon meteen door naar het ziekenhuis met een schouder uit de kom.

Cabauw in slotfase onderuit

cabauw • Ondanks een uitblinkende Nik Jongbloed verloor Cabauw met 2-4 van het Rotterdamse AGE/GGK. Jongbloed zette Cabauw twee keer op voorsprong, maar de Rotterdammers kwamen elke keer snel langszij en trokken daarna aan het langste eind.

Jack Harmsen en Haastrecht uit elkaar

haastrecht • Jack Harmsen stopt na dit seizoen als trainer van zondagderdeklasser Haastrecht. Na drie seizoenen heeft de Haastrechtenaar zelf besloten te vertrekken. Het bestuur van vv Haastrecht vergadert deze week over de invulling van de vacature. "Ik train een geweldige groep," vertelt Jack Harmsen, "en had ook wel verder kunnen gaan. Ik mis echter draagkracht bij de vereniging om door te groeien. Daar is meer voor nodig. Ik heb nog geen nieuwe club. Bij Jodan Boys ben ik hoofdjeugdopleiding en dat is ook een geweldige job."

Ammerstol revancheert zich

ammerstol • Ammerstol had iets goed te maken na de zeperd tegen Gouda vorige week. LMO was het slachtoffer van de dadendrang van ASV: 4-2. Deze prestatie kreeg nog meer glans doordat de thuisclub een uur lang met tien man speelde. Joshua Remmerswaal kreeg in de eerste helft al een rode kaart.

Gouderak vergeet te scoren

gouderak • Het nog puntloze Gouderak bood Haastrecht uitstekend partij aan de Kattendijk. Uiteindelijk wonnen de bezoekers met slechts 0-1 door een doelpunt van Bjorn van Leeuwen. Voor de pauze waren de beste mogelijkheden echter voor Gouderak. Bart van der Bas en Jelle van Zijl hadden de score kunnen openen, maar verzuimden de Haastrechtse doelman te passeren.

Perkouw geeft punt cadeau

Perkouw-HBSS 3-3

Een beter Perkouw moest na 90 minuten voetbal genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel tegen HBSS uit Schiedam. "Daarmee doel we ons opnieuw tekort", baalde Perkouw-trainer Harm Spijker.