DCV pakt belangrijke punten

krimpen a/d ijssel • DCV behaalde in Zeeland een belangrijke 0-1 overwinning op hekkensluiter Bruse Boys. De Krimpenaren schoven daardoor op de ranglijst een plaats op. Sven Hentzen tekende na een kwartier voor het enige doelpunt in dit degradatieduel. Hij rondde voorbereidend werk van Alex van Veen af met een strak schot vanaf twintig meter. DCV drong daarna aan voor nummer twee, maar dat lukte niet. In de tweede helft probeerde Bruse Boys, dat moest winnen om zicht te houden op lijfsbehoud, aan, maar DCV gaf geen krimp op sportpark De Volharding.

Spirit loopt averij op

ouderkerk a/d ijssel • Spirit is in 3C het zicht op de koplopers kwijt. De Ouderkerkers verloren op eigen veld na een spannend treffen met 0-1 van het Rotterdamse VVOR.

Het was zuur voor trainer Richard van Capellen dat zijn team voor de zesde keer met een doelpunt verschil verloor. "Van tegenstanders hoor je steeds dat je een prima elftal hebt, maar daar koop je niets voor. Je kan niet meer spreken van pech als het zo vaak gebeurt." Spirit kwam op een vroege achterstand door een 'lucky goal' van VVOR. Na een corner verdween de bal door een woud van benen in het doel van Spirit. Daarna deden de 'Kanaries' er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar de afwerking was onvoldoende.

Schoonhoven is na drie kwartier klaar

schoonhoven • Koploper Kethel Spaland was een maatje te groot voor Schoonhoven. De formatie van trainer Raymond van der Kort verloor met 4-1.

Bij rust leidden de Schiedammers al met 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. In de tweede helft prikte Kethel Spaland er nog eentje bij. Vlak voor tijd produceerde de lijstaanvoerder zelfs een vijfde doelpunt, maar dit keer werd de bal in eigen doel gewerkt. Schoonhoven moet opletten om niet in de gevarenzone terecht te komen. Zaterdag staat Lekkerkerk-Schoonhoven op het programma.