Afbeelding

Kampioen

lopik • Het jongensteam van BC De Zender is voor de tweede achtereenvolgende keer kampioen geworden in de regio jeugdbadmintoncompetitie. Erben Alblas, Jens Cooijman, Theunkin Cheung, Gwen Dorresteijn, Kyan Dorresteijn en Jens van der Vlist werden ongeslagen kampioen in hun klasse onder 15 jaar.


BZC-dames pakken punt

bergambacht • BZC dames 1 heeft zaterdag in eigen huis een punt gepakt tegen de Wiekslag, de nummer drie in de competitie.

Door de heersende griep en een wintersportvakantie waren de waterpolosters uit Bergambacht niet compleet en werd als doel gesteld om het de Wiekslag moeilijk te maken. Dat lukte: tot diep in de derde periode stond het scorebord nog op 0-0, mede dankzij het uitstekende keeperswerk van Adeline Heuvelman. Nadat beide teams het doel wel gevonden hadden, pakte BZC aan het begin van de laatste periode de leiding (3-2) door wederom een treffer van Wendy de Groot. Door vermoeidheid moesten twee tegentreffers geïncasseerd worden, maar met nog 24 seconden te gaan scoorde Indra v/d Berge alsnog de gelijkmaker: 4-4.
Ook heren 1 van BZC had een belangrijke wedstrijd in eigen huis. Om mee te blijven doen voor het kampioenschap moest er gewonnen worden van de nr. 2, MNC Dordrecht. Dat lukte, het werd 10-6.