• De opening van de Rokerswinkel door Aiden en Noah.
• De opening van de Rokerswinkel door Aiden en Noah. Foto: wijntjesfotografie.nl

Rokerswinkel: veel vraag naar E-sigaret

schoonhoven • Wie schadelijke, verslavende nicotine tot een minimum wil beperken, is bij de nieuwe Rokerswinkel aan de Haven 36 aan het juiste adres.

Elektrische sigaretten met een smaak naar keuze kunnen het rookgedrag drastisch veranderen, ook al mogen de eigenaars Antony Hoekwater en zijn partner Ilona den Hartog dat niet promoten. "De tabakswet is streng. We mogen geen reclame maken voor onze waren."

Inmiddels weten ze genoeg van hun producten om gebruikers goed voor te lichten. "Je begint met een startpakket met batterij en oplader. De E-sigaret bevat een vloeibare vulling die verdampt door opwarming van een verwarmingselement. De smaak is heel persoonlijk. Het gros van de klanten houdt het bij een tabakssmaak. Anderen zoeken hun heil bij fruit- of limonadesmaakjes", weet Ilona.

Het stel runde al vijf jaar een webshop en zet nu met deze winkel in het hart van Schoonhoven de volgende stap. "Een weloverwogen keuze. De vraag naar dit product neemt zienderogen toe en in deze regio ontbrak een dergelijke winkel. Met een showroom aan de Slootweg in Schoonhoven-Oost maakten we al ruimte voor onze voorraad en bestellingen, maar nu kunnen we het volledige aanbod kwijt in de winkel en het magazijn", zegt Antony. "De dozen staan nu hier. Kunnen onze zoontjes Aiden en Noah thuis ook weer lekker op de vloer spelen", lacht Ilona.

Het duo geeft aan dat stoppen met roken vaak niet het voornaamste streven is van hun klanten. "Ze willen afbouwen of in elk geval minder nicotine binnenkrijgen. Elektrisch roken is dan een volwaardig alternatief. Het is 95 procent minder schadelijk voor de gezondheid. Over dat grote voordeel denkt menigeen tegenwoordig goed na. Sommigen bouwen het roken zover af dat ze er uiteindelijk mee stoppen. Anderen houden hun nicotineverslaving in stand, maar kiezen voor dampen in plaats van roken." De elektrische sigaret maakt een gestage opmars door. Voor Antony en Ilona was dat aanleiding om fulltime aan de slag te gaan. De winkel is vijf dagen open van 10.00 tot 17.00 uur en maandagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur.