• Het muziekprogramma, begeleid door geprojecteerde beelden.
• Het muziekprogramma, begeleid door geprojecteerde beelden. Foto: AS Media

Herdenkingsconcert

krimpen aan de lek • Ruim 150 muzikanten van drie orkesten uit de Krimpenerwaard werkten donderdagavond mee aan het indrukwekkende herdenkingsconcert '65 jaar na de ramp'.

Concordia uit Krimpen aan den IJssel, fanfareorkest Lekkerkerk en Crescendo uit Krimpen aan de Lek zorgden in sporthal de Walvis in Krimpen aan de Lek voor een passend eerbetoon, waarbij trompet-solist Teus Nobel het Requiem van Eric Vloeimans, onder begeleiding van de drie gezamenlijke orkesten, speelde. Het muziekprogramma ging vergezeld van films en achtergrondbeelden.

Donderdagavond 1 februari was het 65 jaar geleden dat in Nederland de watersnoodramp plaatsvond. Om hierbij stil te staan organiseerde de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel en Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) een herdenkingsconcert voor de inwoners van de Krimpenerwaard. In Nederland verdronken 1836 mensen tijdens de watersnoodramp. Ook in Krimpen en Ouderkerk aan den IJssel waren er slachtoffers. RTV Krimpenerwaard maakte opnamen van het herdenkingsconcert. Deze zijn op woensdag 7 februari te zien op de lokale zender en via www.rtvkrimpenerwaard.nl