'Cabauw Airport'

cabauw • Activiteitencommissie Kubus Cabauw hield vrijdag een informatieavond in het café van In 't Witte Paard over een evenement dat op zaterdag 7 juli gaat plaatsvinden onder de noemer 'Werelds Cabauw'. Voor één dag zal Cabauw een luchthaven hebben, waarbij bezoekers diverse wereldse bestemmingen kunnen gaan beleven.

De bijeenkomst werd geopend door wethouder Gerrit Spelt van de gemeente Lopik. Hij informeerde alle ruim tachtig aanwezigen over de toekomstplannen van de gemeente en het krimpen van het inwoneraantal in de kern. Samen met Kubus is daarom een plan opgezet om dit probleem op te lossen: Cabauw Airport.

"We hopen deze zomer een evenement te kunnen neerzetten met behulp van verenigingen, buurtgemeenschappen, vriendengroepen en andere vrijwilligers op het evenemententerrein in Cabauw", licht Coraline Mulder van Kubus een klein tipje van de sluier op.

Via de website www.kubuscabauw.nl en de Facebookpagina houdt Kubus de komende periode iedereen op de hoogte van de vorderingen van het bijzondere project.