Sleeuwenhoek beschikbaar voor tweede termijn

krimpenerwaard • Lavinja Sleeuwenhoek is namens Gemeente Belang Krimpenerwaard beschikbaar voor een volgende termijn als wethouder in Kimpenerwaard. Dat zei ze zaterdagochtend in het informatieve programma 'De Waard op de Kaart' van RTV Krimpenerwaard.

Sleeuwenhoek heeft als wethouder de portefeuilles burgerparticipatie, samenleving (sport, cultuur, bibliotheek, subsidiebeleid, vrijwilligersbeleid etc.), dienstverlening en Wmo (ouderen/gehandicapten/zorg). "Er liggen genoeg uitdagingen. Ik heb er zin in. We gaan het zien. De verkiezingen komen eraan, gevolgd door de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie."


Tv-uitzending herdenkings concert

krimpen a/d lek • Van het concert ter nagedachtenis van de watersnoodramp van 1953 zal RTV Krimpenerwaard een tv-uitzending maken. Die is op woensdag 7 februari te zien op de lokale zender.

Door de grote belangstelling waren kaarten voor het concert, dat op donderdag 1 februari plaatsvindt in sporthal De Walvis in Krimpen aan de Lek, in korte tijd vergeven. Aan het concert werken 150 muzikanten van drie orkesten uit de Krimpenerwaard mee: Concordia uit Krimpen aan den IJssel, fanfareorkest Lekkerkerk en Crescendo uit Krimpen aan de Lek. De muziek wordt vergezeld van films en achtergrondbeelden.

Het is dit jaar 65 jaar geleden dat de watersnoodramp plaatsvond. Om hierbij stil te staan besloten de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel en Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) een herdenkingsconcert voor inwoners van de Krimpenerwaard te organiseren.


Oud Stolwijck

stolwijk • 'Oud Stolwijck' haakt in op de verlichte boerderijenroute met proeverijen in de Krimpenerwaard, op 2, 9 en 16 februari. De historische vereniging stelt veel soorten gereedschap en diverse unieke attributen tentoon in de boerderij van de familie De Jong, aan de Benedenkerkseweg 85 in Stolwijk. Deze boerderij is ook in de route opgenomen. Leden van Oud Stolwijck geven graag uitleg over het in het verleden gebruikte materiaal.


Spelavond

willige langerak • Donderdag 1 februari is er in buurthuis 't Wilgegat te Willige Langerak weer een spelavond. Het klaverjassen begint om 19.30 uur; rummikub en biljarten om 20.00 uur. Winnaars van de vorige speelavond waren: Rick Rodriquez en Bep Rietveld.


Klaverjassen

schoonhoven • Vrijdag 2 februari (20.00 uur) wordt in de Schoonhovense voetbalkantine de elfde kaartavond van klaverjasclub Op Goed Geluk gehouden. De vorige speelavond werd gewonnen door Theo Hendriks met 5.316 punten.