Praatje pot

krimpenerwaard • Met de inmiddels bekende statafel voor de 'praatje pot-gesprekken' staat Gemeente Belang Krimpenerwaard aankomende woensdag vanaf 10.00 uur op de weekmarkt in Schoonhoven en vrijdag 2 februari vanaf 19.00 uur bij de 'frietkraam' in Lageweg. Gemeente Belang Krimpenerwaard wil graag van de bezoekers weten wat zij belangrijk vinden in hun woonomgeving. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan wat lokale politiek inhoudt. Namens Gemeente Belang Krimpenerwaard zijn de raadsleden Ben Schamper en Willem Schoof aanwezig.


Vragen over pleegkinderen

lopik • Het CDA wil dat de gemeente Lopik onderzoekt of de pleegzorg voor pleegkinderen verlengd kan worden totdat ze 21 jaar oud zijn. Hierover heeft de partij schriftelijke vragen ingediend.

De overgang van 18- naar 18+ in de jeugdzorg vindt het CDA al langere tijd voor verbetering vatbaar, stelt raadslid Wil de Groot: "Dat geldt zeker ook voor de pleegzorg. We vinden het belangrijk dat pleegkinderen een veilig en stabiel thuis hebben, ook als ze 18 zijn. Wettelijk is geregeld dat de pleegzorg en de vergoeding na het achttiende jaar ophoudt. Voor sommige jongeren betekent dit dat zij het pleeggezin verlaten en daardoor opnieuw in de problemen kunnen komen."
Jongeren zijn niet opeens volwassen als ze achttien jaar zijn geworden, vervolgt Wil de Groot: "Wel worden er op dat moment allerlei volwassen keuzes verwacht. De meeste jongeren kunnen nog jaren na hun achttiende verjaardag terugvallen op hun ouders, maar dat geldt vaak niet voor pleegkinderen. Sinds de decentralisatie van de Jeugdwet hebben gemeenten de mogelijkheid om de pleegzorg te verlengen. CDA Lopik wil dat de gemeente daar gebruik van maakt."