Tweede CD: 'Op en Top Vlister Zangers'

haastrecht • Shantykoor 'De Vlister Zangers' heeft een nieuwe cd uit: 'Op en Top Vlister Zangers'. Het schijfje markeert het derde lustrum van het Haastrechtse zanggezelschap.

De cd-presentatie was eerder deze maand in het thuishonk van 'De Vlister Zangers': verenigingsgebouw De Grote Haven in Haastrecht.

De nieuwe cd was er niet zomaar. Er ging flink wat tijd en zeker ook energie in zitten, vertelde koorlid Koos Steenbergen zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. "Kijk, we zijn senioren. Vitale mensen die graag zingen, maar de leeftijd gaat toch ook een rol spelen. Voor het er goed in zit en ook blijft hangen, daar is meer tijd voor nodig dan als je dertig bent. Maar het is goed gekomen, mede door onze prima dirigent die veel vertrouwen in ons heeft en al veel heeft bereikt."

'Op en Top Vlister Zangers' is inmiddels de tweede cd van het koor. "Er staan allemaal nieuwe nummers op, samengesteld en aangedragen door onze dirigent Willem Vink. Die heeft er kijk op en zoekt nummers uit die goed bij ons koor passen qua gevoel en sfeer." Het koor heeft een nieuwe koers ingezet, met een ander genre dan dat men van de Vlister Zangers gewend is. "Onze dirigent wilde er meer shanty inbrengen, met een beetje choreografie erbij. Het statische moest eraf: we gaan meer bewegen op het podium." Zowel smartlappen als meezingers worden voor het eerst driestemmig gezongen. Voorheen was dit meestal één- of tweestemmig. Vanaf september is hard aan de nieuwe cd gewerkt, middels het inzingen van de nieuwe liedjes.

De Vlister Zangers treden in de hele regio op. Het repertoire bestaat uit shanty's, zeemansliederen en liedjes om mee te zingen. Gemiddeld komt het koor aan zo'n zestig optredens per jaar. De nieuwe cd is à 10 euro te bestellen via www.vlisterzangers.nl