Haastrecht beloont zichzelf niet

regio • Haastrecht bewees zichzelf een slechte dienst door met 0-0 gelijk te spelen tegen het Goudse Donk.

Beide ploegen hadden vooraf twee punten achterstand op koploper Esto, dat wel won. Qua veldspel hielden de thuisclub en de gasten elkaar in evenwicht. Scoren was het manco deze middag. Al snel viel Haastrecht-spits Tijmen Raateland uit. "Dit mag niet als excuus gelden, want kansen kregen we genoeg," meldde Haastrecht-trainer Jack Harmsen. "De inzet was prima; iedereen heeft alles gegeven." Haastrecht beëindigde het duel met negen man: middenvelder Joep Wijnands mocht met een rode kaart (twee keer geel) voortijdig gaan douchen en Kelvin Poot viel geblesseerd uit nadat er al drie keer gewisseld was.

Stolwijk-Blijdorp

Stolwijk leed een bittere 0-2 nederlaag tegen Blijdorp, dat lang niet zoveel kansen kreeg als de thuisclub. De Stolwijkers zetten veel druk, maar konden die overmacht niet uitdrukken in doelpunten. Chris Both en Christiaan Schouten verzuimden hun ploeg op voorsprong te zetten. "De aanvallen verliepen hoopgevend, maar eenmaal voor het doel konden we geen vuist maken," aldus een teleurgestelde Stolwijk-trainer Chris van de Weide. Vervolgens: "Een kwartier voor tijd kwamen we onnodig op achterstand. Kansen op de gelijkmaker waren er voldoende, maar daar koop je niks voor. In de slotminuut kregen we nog een doelpunt om de oren, omdat we tijdens het alles-of-niets offensief teveel ruimte weggaven."

AGE/GGK-Gouderak

Gouderak verloor voor de twaalfde achtereenvolgende keer deze competitie. Nu was het zeker niet imponerende AGE/GGK de rood-witten met 6-2 de baas.