Nipte zege Benschop

benschop • Koploper Benschop boekte in en tegen Maarssen een nipte 2-3 zege.

De thuisclub stond erop, dat de wedstrijd in plaats van op kunstgras op het erbarmelijke slechte hoofdgrasveld gespeeld werd. Dit leverde een matig duel op, waarin Benschop binnen 20 minuten op een 2-0 achterstand kwam. Vervolgens vloeiden de krachten langzaam maar zeker weg bij de Maarssenaren. David Verweij scoorde vlak voor rust de aansluitingstreffer. In de pauze maakte Benschop-trainer Emanuel Sluis zijn spelers duidelijk dat er geknokt moest worden voor de winst, want goed voetbal was niet mogelijk. Na een vloeiende aanval over rechts via Verweij, stapte Martijn de With over de bal uit diens voorzet heen, waarna Jeroen Roodenburg raak knalde. Tijd rekken en blessures aanwenden hielpen Maarssen niet. Verweij kopte in de slotminuut de bal achter de doelman.

Lopik verrassend onderuit

lopik • Lopik verloor in Maarssenbroek van OSM'75. De thuisclub startte sterk en nam verdiend een voorsprong. Op aangeven van Reda Reddam maakte Ardy de With de gelijkmaker. Lopik zat echter niet goed in de wedstrijd en kon niet doordrukken. Vlak voor rust scoorde OSM'75 opnieuw uit een strafschop. Slecht Lopiks uitverdedigen ging vooraf aan de overtreding. De Lopikers herstelden zich na rust en Ardy de With rondde al snel voorbereidend werk van Reddam doeltreffend af. Hierna ontstond een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Op het moment dat Lopik tevreden leek met een punt, sloeg de gastheer toe na een snelle uitgooi, waarbij de bal in het zestienmetergebied werd gegooid: 3-2.

Perkouw laat punten liggen

berkenwoude • FC Perkouw kwam in Rotterdam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Zestienhoven.

In de beginfase waren de bezoekers heer en meester. Na de openingstreffer van Ruben de Vries verslechterde het spel van het elftal van Harm Spijker en kwam de thuisclub langszij. In de tweede helft begon Perkouw nog slechter. De Rotterdammers profiteerden van de gemakzucht van de dorpsclub uit Berkenwoude en namen een voorsprong. Pas in het laatste kwartier schrokken de Perkouwenaren wakker. Het offensief leverde al snel de gelijkmaker op van Arie Plug. Vervolgens verzuimde De Vries na een 1-op-1 situatie met de Rotterdamse doelman zich tot matchwinnaar te kronen. Ook Eelco van Viersen lukte dit niet met een afstandsschot, dat op de lat belandde.

Bergambacht start met zege

rotterdam • Op de linkermaasoever in Rotterdam won Bergambacht vrij eenvoudig met 1-4 van LMO. De Bergambachtenaren, die uitstekend combineerden, sloten de eerste helft af met een 0-3 voorsprong. Erik Kuiper en Pieter Meijer (2x) verzorgden de Bergambachtse doelpuntenproductie. Toen Meijer na rust zijn derde en Bergambachts vierde treffer maakte, werd het elftal van Bert Potuyt wat slordiger. "We bleven vol op de aanval spelen en kregen nog kansen genoeg, maar de scherpte ontbrak," aldus Potuyt. "Na het trainingskamp in Valencia hebben we onze draai gevonden. Zaterdag ontvangen we koploper CKC. Bij winst blijven we bovenin meedoen."