• Cor Lingen in actie.
• Cor Lingen in actie. Foto: wijntjesfotografie.nl

Regiobiljarters stranden in librefinale

krimpenerwaard • Biljarter Erik Winkster veroverde afgelopen weekend in het Lekkerkerkse café 't Verhuys de libretitel in de districtsfinale voor hoofdklassers. De Waddinxvener bleef in al zijn vijf partijen ongeslagen.

De regiobiljarters Cor Lingen en Wim Zijderveld uit Lekkerkerk en Bergambachtenaar Chris van Eijk konden zich niet manifesteren in de titelstrijd, die voor de winnaar een plek in de gewestelijke finale in Dordrecht opleverde.

Lingen, die zijn eerste partij verloor van zijn Amstelbron-clubgenoot Zijderveld, eindigde achter Gouwenaar Hans de Vries als derde. "Vanwege trieste familieomstandigheden kon ik mij niet goed concentreren," vertelde hij ingetogen. "Je moet je kunnen focussen op het spel, want anders raak je geen bal. Gelukkig kon ik me nog herpakken en won vervolgens drie van de vier volgende partijen."

Chris van Eijk, die als vierde eindigde, kreeg niet de kans om zich in zijn eerste partij warm te draaien. Zijn opponent De Vries maakte in vier beurten al de benodigde 150 punten. Van Eijk krikte in zijn volgende partijen zijn moyenne flink op door de hoogste serie van 103 punten op zijn naam te zetten.

Wedstrijdleider Niels Muskens had geen moeite het toernooi in goede banen te leiden. "Hier spelen de beste biljarters van het district Midden-Holland," merkte hij vol respect op. "Aan hun gemiddelde van rond de 8 caramboles per beurt komen de meeste biljarters uit de regio niet. Deze sport blijft populair onder ouderen, die bij hun clubs ook partijen in bandstoten en driebanden spelen."

Wim Kroone