Spaanse zon inspireert vaardig Spirit

ouderkerk a/d ijssel • Spirit kan terugkijken op een prima wedstrijd tegen HBSS. In Schiedam waren de 'Kanaries' de bovenliggende partij. Dat overwicht werd uitgedrukt in een 1-4 overwinning.

Mogelijk heeft het recente trainingskamp in het Spaanse Malaga bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de geel-witten, die vanaf het beginsignaal domineerden. HBSS kon slechts tegenhouden, maar moest toch een Ouderkerks doelpunt toestaan. Ruben Slooff rondde voorbereidend werk van Julian Rook perfect af. Daarna nam Spirit even gas terug, om vervolgens via Bob van der Veen op 0-2 en 0-3 te komen. Hij profiteerde volop van misverstanden in de HBSS-defensie. Daarmee was de wedstrijd beslist. De Schiedammers kwamen weliswaar nog terug tot 1-3, maar nadat het juichen bij de thuisclub was verstomd, zorgde Timme van Hoff alsnog voor 1-4.

Lekkerkerk

Een helft voluit gaan is te weinig als je een wedstrijd wil winnen. Lekkerkerk verloor daarom met 2-3 van DVO '32.

Het team van trainer Arian van Herk speelden een beroerde eerste helft, waarin tegenstander DVO '32 een 0-2 voorsprong nam. Beide malen lagen defensieve fouten ten grondslag aan de Vlaardingse treffers. Van Herk greep in en wisselde Velsink en Van Gent voor De Bruin en Otten.

Lekkerkerk vocht in de tweede helft voor elke meter. In die fase bleek nieuwkomer Kevin Liefhebber schotvaardig. De spits scoorde tweemaal en zette Lekkerkerk op gelijke hoogte. Het was daarom balen voor de supporters dat DVO '32 alsnog de winst greep. Een Vlaardingse aanvaller werd geen strobreed in de weg gelegd bij de 2-3.