Ruissen naar Europees Parlement

krimpen a/d ijssel • Bert-Jan Ruissen zal niet als lijsttrekker voor de SGP de komende gemeenteraadsverkiezingen in gaan in Krimpen aan den IJssel. Hij is door het landelijk hoofdbestuur op de eerste plek gezet van de kandidatenlijst voor de verkiezingen van het Europees Parlement.

Afhankelijk van de uitslag zal Ruissen in mei 2019 vertrekken uit de Krimpense politiek. 'Tot dat moment zal hij zijn plaats als fractievoorzitter in de gemeenteraad innemen en zich blijven inzetten voor de Krimpense samenleving', schrijft de partij. Het lokale bestuur zegt begrip te hebben voor de bijzondere situatie die is ontstaan en is ook wel trots dat Ruissen naar het Europees Parlement gaat. Over zijn kandidatuur neemt de landelijke ledenvergadering van de SGP op de partijdag van 21 april een definitief besluit.
Inmiddels heeft Marco Oosterwijk zich bereid verklaard als lijstrekker voor de SGP de gemeenteraadsverkiezingen in te gaan. Hij heeft volgens het bestuur ruime ervaring als raadslid en wethouder 'en kwaliteiten en kennis om met overtuiging de SGP-lijst aan te voeren'.