Niet meer op verkiesbare plaats

lopik • CDA-raadslid Jan van Bruchem staat op een onverkiesbare plaats op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De reden is de toekomstige ontwikkeling van het plan Zeldenrust in Benschop. Van Bruchem is eigenaar van het monumentale pand en wil in het belang van het CDA de schijn van belangenverstrengeling vermijden. "Het lijkt me verstandiger dat ik de gedachtevorming en het komende overleg over het plan niet combineer met een positie in de gemeenteraad", aldus van Bruchem.
'CDA-Lopik verliest in Jan van Bruchem een deskundig gemeenteraadslid, maar we respecteren uiteraard zijn besluit', stelt het bestuur. 'Om de waardering voor zijn inzet de afgelopen acht jaar als raadslid tot uitdrukking te brengen, wordt hij lijstduwer'.
Tot de verkiezingen van maart blijft Jan van Bruchem als gemeenteraadslid aan. Het project Zeldenrust, dat bestaat uit de bouw van ruim zestig woningen en de renovatie van landhuis Zeldenrust bij Benschop-dorp, staat dan niet op de politieke agenda.