Herstel graven

schoonhoven • De gemeente Krimpenerwaard gaat de vernielde graven van de algemene begraafplaats in Schoonhoven voor eigen rekening herstellen.

Daarvoor wordt 30.000 euro uitgetrokken. Tijdens de westerstorm van woensdag 3 januari viel een enorme boom op 19 gedenkstenen aan de Wal en moest de omgevallen beuk door de plantsoenendienst worden verwijderd. Wethouder Ria Boere meldde dat stormschade in principe niet wordt vergoed door de verzekering. "Er is sprake van overmacht. Het was een gezonde boom. Wij zijn daarom niet aansprakelijk. Bij particulieren, die wel een dergelijke clausule hebben opgenomen, wordt een eigen risico gehanteerd. Wij tonen coulance en nemen alle herstelkosten op ons. Deskundigen schatten dat bedrag op 30.000 euro. Dat geld wordt niet uitgekeerd aan nabestaanden, maar direct betaald aan de nog te selecteren aannemer die de graven herstelt", zegt Boere. "Van betrokkenen vragen we om de handtekening om onder die voorwaarde aan de slag te kunnen gaan. We zullen daar niet van afwijken."


Coördinator collecte

polsbroek • De Hartstichting zoekt een collecte-organisator en collectanten in Polsbroek voor de collecteweek in 2018 en de jaren daarna. De huidige coördinator heeft het werk meer dan twintig jaar gedaan en wil nu graag het stokje overdragen aan een andere inwoner van Polsbroek. De Hartweek vindt plaats van 8 tot en met 14 april. Voor meer informatie en aanmelding: Marian van Krieken, 06-25271098/marianbogaard@hotmail.com