• Ria Boere en Marco Oosterwijk onthullen het logo.
• Ria Boere en Marco Oosterwijk onthullen het logo. Foto: wijntjesfotografie.nl

Samenwerking gehandhaafd

kirmpen aan den ijssel • De gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel blijven samenwerken met het Ingenieursbureau Krimpenerwaard, voorheen bekend onder de naam Technisch Bureau in de Krimpenerwaard (TBK). Daarvoor is donderdag een dienstverleningsovereenkomst ondertekend.

Sinds 1943 werken gemeenten in de Krimpenerwaard al samen in het TBK. Behalve op het gebied van grond-, weg- en waterbouw was het bureau ook actief op het terrein van bouwen en wonen. Per 1 januari 2018 ligt deze taak direct bij de gemeenten. Het was aanleiding om het TBK te reorganiseren en om te vormen tot Ingenieursbureau Krimpenerwaard (IBKW).

Uitdagingen

In zijn toespraak roemde de Krimpense wethouder Marco Oosterwijk de constructieve houding van het personeel tijdens de hele reorganisatie. "Het was niet gelukt zonder jullie steun."

Vervelen hoeven de medewerkers zich volgens Oosterwijk niet. Hij wees op uitdagingen als de bodemdaling in het gebied en de uitwerking van de Strategische Visie Krimpenerwaard van stedenbouwkundige Riek Bakker. "Er is nog heel wat werk aan de winkel."

Zijn collega Ria Boere van de gemeente Krimpenerwaard noemde het dan ook een 'mooi moment' om de werkwijze te veranderen.

Voor zaken op het gebied van bouwen en wonen (inclusief de handhavingsfunctie) kunnen inwoners voortaan terecht bij hun eigen gemeente. IBKW zal voor de korte termijn nog wel de bouwarchieven beheren. Inwoners die hun bouwdossier willen inzien kunnen dat melden bij de gemeente zodat een afspraak voor inzage kan worden gemaakt.