Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Techniekplein in trek

schoonhoven • Niet alleen scholen zijn benieuwd naar de nieuwe aanwas; ook diverse bedrijven lonken nadrukkelijk naar jongeren.

De markt snakt immers naar vakmensen. De animo voor opleidingen in de bouw, metaal-, elektro- en installatietechniek is voor diverse regionale werkgevers een meetpunt. Tegelijkertijd is een open dag een zeer geschikt moment om je aan leerlingen en hun ouders te presenteren.

Daarom waren diverse bedrijven zaterdag aanwezig op het vmbo van het Schoonhovens College om hun geavanceerde techniek te tonen aan een breed publiek. De aula was zelfs omgetoverd tot een heus Techniekplein, waar de nieuwste snufjes op het gebied van robottechniek te zien waren. Soms zelfs door een driedimensionale bril. Bij Valk Welding, leverancier van lasrobots, konden jongeren op virtuele wijze de robot aan het werk zetten. Andere bedrijven als Radiair, Lastechniek Holland, Hieselaar, Eriks, Blonkstaal, Littel, Festo, L+C, Bogro en Terberg namen belangstellenden met powerpoint, computeranimatie of verbale toelichting mee naar hun dagelijkse werkzaamheden.

Het Schoonhovens College spon er garen bij. Nadat zo'n 471 basisscholieren afgelopen week kennis maakten met het leven aan de Vlisterweg, keerden er zaterdagmorgen nog eens 220 leerlingen terug voor een nadere bezichtiging. Naast de bouw- en metaalvakken en de diverse keuzemogelijkheden, waren ook docenten van economie & ondernemen en verzorging & welzijn aanwezig om hun lessen te promoten. Leerlingen schotelden het bezoek lekkere hapjes voor en jonge ondernemers uit de vierde klas probeerden hun waren te slijten.
In het bouwlokaal trok het splinternieuwe Designlab de aandacht. Carolien Krull liet met CAD-tekeningen zien hoe belettering van kleding en displays in z'n werk gaat. Een must voor creatieve geesten. Buiten hoorde je timmerwerkzaamheden van medewerkers van bouwbedrijf De Vries en Verburg, die met de vierdeklassers Brian en Sander kozijnen aan het stellen waren. Binnen deden twee instructeurs van de landelijke schildersvakopleiding hun best om de gasten te interesseren voor vastgoedonderhoud, isolatie en beglazing. Intussen kon jong en oud zich uitleven met de Fidget Spinners. Daarmee zou je beter met spanning kunnen omgaan. Na twee uur rondneuzen ging iedereen tevreden naar huis.


'The Armed Man'

berkenwoude • Gemengde zangvereniging Vriendschap Berkenwoude staat op zaterdag 9 juni wederom in de Goudse Sint Jan. Dit keer met het werk van de voormalige Britse rockartiest Karl Jenkins: The Armed Man. Jenkins schreef dit 'statement tegen de oorlog' als een hedendaags antwoord op de middeleeuwse 'Messe l'homme armé'. Hiervoor worden projectzangers gezocht. Belangstellenden met koorervaring zijn welkom op de repetities, die woensdagavond 7 februari van start gaan. De audities vinden plaats op zaterdag 27 januari in cc De Zwaan in Berkenwoude. Aanmelden kan via www.zangverenigingvriendschap.nl.