Afbeelding

Vroege: nieuw pand en open dagen

lopik • Vroege Landbouwmachines heeft het goed voor elkaar in haar nieuwe bedrijfspand aan de Handelsweg 6a in Lopik. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari houdt de onderneming van Johan Vroege haar open dagen.

Iedereen is dan welkom om binnen te lopen en onder het genot van een hapje en een drankje verschillende demo-machines te bekijken. "Op 8 januari hebben we ons intrek genomen in het nieuwe bedrijfspand", vertelt Johan Vroege. "De verhuizing maakt een einde aan een periode waarin we eigenlijk te klein behuisd waren. In de oude situatie hadden we 400 m2 tot onze beschikking, nu is dat 1000 m2. Een heel verschil, dat er voor zorgt dat we letterlijk en figuurlijk de ruimte hebben."

Gespecialiseerd
Vroege Landbouwmachines is gespecialiseerd in het repareren en onderhouden van landbouwmachines. Daarnaast geldt het bedrijf als erkend dealer van de kwaliteitsmerken Case IH, Steyr, Claas en Weidemann. De klantenkring van het bedrijf bestaat uit agrariërs, loonbedrijven en grondverzetbedrijven. Zij kunnen bij Vroege Landbouwmachines ook terecht voor de huur van kranen en shovels.

Johan Vroege geldt ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd als een specialist met veel ervaring. "De liefde voor landbouwmachines zat er al vroeg in", vertelt hij. "Als kind vond ik het al geweldig om aan tractoren te sleutelen en als middelbare schooljongen ging ik op zaterdag helpen bij een soortgelijk bedrijf. Van het een kwam het ander. Toen mijn baas te kennen gaf het vanwege zijn leeftijd wat rustiger aan te willen doen, raakte ik dieper verzeild in het vak. Toen ook ontstond langzaam maar zeker het idee om ooit voor mezelf te gaan beginnen."

In 2007 zette hij die stap. "Vervolgens lukte het me in de loop der tijd om de juiste mensen aan te trekken. Ik heb een goed team om me heen: stuk voor stuk mensen met hart voor onze klanten en verstand van hun vak. We mogen spreken van een sterke basis voor de toekomst, vandaar dat we vol vertrouwen besloten hebben om met het bedrijf te verhuizen naar een grotere locatie."

Het resultaat van al die inspanningen mag op 23 en 24 februari bewonderd worden tijdens de open dagen. Op vrijdag 23 februari is iedereen welkom van 15.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 24 februari staan de deuren open van 10.00 tot 17.00 uur.

Jan Timmer