Harm Spijker naar WFB Ouddorp

berkenwoude • Harm Spijker gaat volgend seizoen als trainer aan de slag bij zaterdagvierdeklasser WFB uit Ouddorp. Hij volgt daar Harry Rusken op. Na bijna vijf succesvolle seizoenen bij FC Perkouw, waarmee hij naar de derde klasse promoveerde, zoekt de inwoner van Rhoon een nieuwe uitdaging.


Laatste seizoen

berkenwoude • Elgar Mudde is bij zaterdagderdeklasser Perkouw bezig aan zijn laatste seizoen. De 33-jarige inwoner van Berkenwoude heeft een drukke baan en wil in zijn vrije tijd meer tijd aan zijn gezin besteden. "Wel wil ik 'iets' blijven doen op voetbalgebied", vertelt de Perkouwenaar.


Wedstrijden AV Start

lekkerkerk • Atletiekvereniging Start uit Lekkerkerk organiseert zondagochtend 11 februari de Tien van Roodenburg. Om 10.30 uur is de start van de loop over 2,5 kilometer; een half uur later kunnen de lopers voor de 5 en 10 kilometer starten. Inschrijven kan vanaf 10.00 uur op sportcomplex Weijdehoeck, aan de Weidelaan 55 in Lekkerkerk. Voor senioren is het inschrijfgeld 2 euro, jeugdlopers mogen gratis meedoen.

Zondag 11 maart wordt de Krimpenerwaard Halve Natuur Marathon gehouden. De loop voert weer over verharde, halfverharde en onverharde paden. Naast de wedstrijd over de halve marathonafstand worden er ook wedstrijden over 10 en 5 kilometer en een jeugdloop over 1 Engelse mijl georganiseerd. De voorinschrijving voor de langste drie afstanden is inmiddels geopend. Meer informatie: www.avstart.nl


VV Gouderak verder met Noordam

gouderak • Raymond Noordam is ook volgend seizoen trainer van derdeklasser Gouderak. Dat werd tijdens een trainingskamp in het Drentse Zuid-Laren bekendgemaakt. Bestuur en trainer zijn tevreden over de samenwerking, ook al staat het eerste elftal op de laatste plaats. Waarschijnlijk gaat Gouderak volgend seizoen verder in de vierde klasse zaterdag. In een enquête heeft 75 procent van de spelende leden aangegeven prestatievoetbal op zaterdag te prefereren. Op 13 februari neemt de club een besluit hierover.


Wereldkampioene naar Lekkerkerk

lekkerkek • Wereldkampioene Chantaal Blaak is de eerste renster, die gecontracteerd is voor de wielerronde van Lekkerkerk, die op donderdag 10 mei plaatsvindt. "Op Hemelvaartsdag hebben we jaarlijks een sterk deelnemersveld bij de vrouwen aan de start staan," vertelt comitévoorzitter Bram Hofman trots. "Aan Chantal Blaak wordt, nu zij wereldkampioene is, aan alle kanten getrokken. Vandaar dat we er snel bij zijn. We verhogen de afstand van de koers voor vrouwen van 65 naar 75 kilometer. De koers voor eliterenners en beloften wordt 80 kilometer in plaats van 100 kilometer.


Clinics

regio • Bij Taekwon-Do school Daeryon in Bergambacht en Ammerstol worden clinics gegeven. Kinderen en hun ouders zijn welkom om een kijkje te komen nemen op maandag 22 en woensdag 24 januari. Meer informatie: www.daeryonkwan.nl