Afbeelding

Kennismaking met BC Blue Sky

bergambacht • BC Blue Sky had afgelopen week een grote groep statushouders op bezoek, die kwamen kennismaken met de badmintonvereniging in Bergambacht.

Tirza van der Linden, coördinator van Ergo Control binnen de gemeente Krimpenerwaard, komt tweemaal per week met deze groep statushouders bijeen. Gezamenlijk wordt aan een goede conditie gewerkt. Tirza merkte binnen de groep statushouders dat er behoefte is om aan te sluiten bij lokale sportverenigingen. Via beweegcoach Ineke van Vliet kwam ze bij badmintonvereniging BC Blue Sky uit, waar binnen een week een gratis clinic/speelavond met Tirza en haar groep werd geregeld. Aan enthousiasme van de badmintonleden en de groep statushouders geen gebrek. Er werd volop gebadmintond, gepraat en gelachen.


BC Sluyk verslaat Maassluis

lekkerkerk • Het eerste team van badmintonclub Sluyk /Lekkerkerk heeft BC Maassluis met 3-5 verslagen. De herendubbel werd door Colin Barrow en Maarten Timmer in een driesetter gewonnen, waarna de dames Sanne van Buuren en Chimay van der El hun meerdere moesten erkennen in hun tegenstanders. Na de dubbelpartijen pakten de Lekkerkerkers drie punten in de singles. Alleen de partij van Sanne van Buuren ging verloren. Timmer/van der El verzilverden het laatste punt voor de overwinning.