VC Krimpen boekt belangrijke zege

regio • In de strijd om lijfsbehoud boekten de mannen van City Lens/Krimpen in de eerste divisie een belangrijke overwinning. Directe concurrent Velo uit Wateringen werd in sporthal De Boog met 3-1 verslagen, waardoor de formatie van trainer/coach Wim Bruijn weer wat opgeluchter kan ademhalen.

Het zag er overigens niet meteen naar uit dat Krimpen punten zou vergaren, want Velo greep de eerste set met 21-25. Daarna werden de toeschouwers verwend met vechtvolleybal waarbij VCK steeds als winnaar tevoorschijn kwam: 28-26, 25-21 en 25-21. Het damesteam van Krimpen had ook de smaak te pakken en droogde V=Volley af met 4-0. De setstanden waren 25-19, 25-23, 25-17 en 25-19. Daarmee was het feest compleet.

Of Eetcafé 't Centrum/Thor het gaat redden in de tweede divisie is de vraag. Tegen Spivo uit Spijkenisse gingen de Bergambachtse volleybalsters met 3-1 onderuit en dat was een lelijke tegenvaller. Thor is teruggevallen naar de tiende plek.

De dames van Voleco hebben wel hun draai gevonden. Zij versloegen nummer twee VCN 4 in Capelle aan den IJssel met 2-3 na een wisselend verloop: 11-25, 25-23, 19-25, 25-11 en 9-15.

De dames van Dosko waren net als de heren de weg kwijt. Tegen het weinig imponerende VCS werd het 1-3. Het enige verschil was dat zij wel de vierde set wisten te winnen: 24-26, 18-25, 17-25 en 25-13.

Ook DOS probeert het vege lijf te redden. De hekkensluiter had kansen in sporthal De Meent om Nesselande te bedwingen en nam een 2-1 voorsprong, maar de vierde set leverde uiteindelijk een 21-25 nederlaag op. Daarna kwam de Schoonhovense formatie ook in de vijfde set tekort: 2-3.

De ambities van de heren liepen een deuk op door de 1-3 nederlaag tegen het laaggeplaatste VTC Woerden 2.