'Geen windmolens in Krimpenerwaard'

krimpenerwaard • De SGP wil geen windmolens in de Krimpenerwaard. 'Die passen hier niet', stelt de partij in het verkiezingsprogramma 'SGP raakt de Kern'.

De SGP ziet meer in bijvoorbeeld participatie in windmolenparken op zee. 'Daardoor is plaatsing van windmolens in de Krimpenerwaard niet aan de orde', stelt de partij in de duurzaamheidsparagraaf.

Wel aan de orde is 'snelle vervanging van bestaande energieverspillende verlichting van de openbare ruimte door toepassing van LED; snelle sanering van alle asbestdaken eventueel gekoppeld aan het aanbrengen van zonnecollectoren; het onderzoeken van mestvergisting, getijdenstroom en waar mogelijk het gebruik van aardwarmte; het gasloos bouwen van nieuwe woningen en het opstellen van een 'plaatsingsplan' voor elektrische laadpalen voor auto's en fietsen met een forse uitbreiding van de infrastructuur hiervan'.

Hart
Lijsttrekker Jan Willem van der Ham in het algemeen over 'SGP raakt de Kern': "Ons verkiezingsmotto drukt uit hoe belangrijk wij de ontwikkeling van vitale kernen vinden. Het is een mooi vervolg op ons motto voor de lopende raadsperiode 'Bij de Kern blijven'. 'Kern' met een hoofdletter verwijst voor ons naar onze onderliggende waarden: politiek bedrijven op grond van de Bijbel. Die vormt het hart, de Kern van ons handelen."

In het verkiezingsprogramma stelt de SGP 'alle belangrijke thema's voor onze gemeente aan de orde'. Jan Willem van der Ham verzekert: "De SGP geeft veel te kiezen. Beloftes die de SGP doet, maken wij waar."

Het verkiezingsprogramma van de SGP is in te zien via www.sgp-krimpenerwaard.nl en de sociale media van SGP Krimpenerwaard