1e Jongerenaward

lopik • Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Lopik, donderdag 4 januari vanaf 19.30 uur, wordt de eerste Jongerenaward uitgereikt. Uiteraard wordt ook bekendgemaakt wie de Eerprijs wijk- en buurtbeheer heeft gewonnen.

Burgemeester, wethouders en de gemeenteraadsleden nodigen alle inwoners van de gemeente Lopik uit voor de nieuwjaarsbijeen­komst, die plaatsvindt in dorpshuis De Schouw. Rond 20.15 uur houdt burgemeester Laurens de Graaf zijn nieuwjaarstoespraak. Ook dit jaar staat de bijeenkomst in het teken van vrijwilligerswerk en is er livemuziek.
De Jongerenaward wordt uitgereikt aan jongeren tussen de 6 en 25 jaar die zich hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Lopik, die een bijzondere prestatie hebben geleverd of een bijzondere daad hebben verricht dan wel een goed initiatief hebben genomen. Bij de uitreiking hoort een blijvende herinnering. In de hal van het gemeentehuis wordt een 'Wall of fame' ingericht met de namen van de jongeren aan wie een award is uitgereikt. Daarnaast krijgen de jongeren een oorkonde uitgereikt.