'Loop door als je geen hulp kunt bieden'

krimpen a/d ijssel • Voor Ingrid Luijten en haar gezin verliepen de feestdagen in mineur. Haar schoonvader overleed nadat hij daags voor Kerst op winkelcentrum Arcade de Korf in Krimpen aan den IJssel was getroffen door een hartinfarct.

Toen hij zich niet goed voelde is er gelijk gestart met reanimeren en zijn de hulpdiensten gebeld, schrijft Ingrid in een ingezonden brief. "Grote lof voor de mensen die op dat moment door hadden dat het een ernstige situatie was en alles hebben gedaan om het leven van mijn schoonvader te redden."

Verschrikkelijk

Minder te spreken is ze over de vele nieuwsgierige mensen op het winkelcentrum die stonden toe te kijken. Het waren er zelfs zo veel dat de brandweer de plek waar de hulpverleners bezig waren af moest schermen. Iets waar Ingrid zich aan heeft geërgerd. "Het is verschrikkelijk om je vader en/of opa te moeten missen. Maar weten dat er zoveel mensen toe hebben staan kijken hoe iemand vocht voor zijn leven en anderen hier ook voor vochten, maakt het verdriet nog groter. Lieve, sensatiebeluste mensen: misschien is het een goed voornemen voor 2018 om gewoon door te lopen als u geen hulp kan bieden. Wel zo respectvol, want zelf wilt u toch ook niet dat mensen naar u gaan staan kijken als u vechtend voor uw leven op de grond ligt? En u geeft de echte helden in ieder geval alle ruimte om te handelen."