Nieuwjaarsduik: 'Koud, maar goed te doen'

schoonhoven • Een kleine dertig sportievelingen hebben zich nieuwjaarsdag aan het ijskoude water van de Lek gewaagd.

Voor de meesten van hen is de traditionele duik een goede aftrap van het nieuwe jaar. Monique en Menno Kok waren voor de derde keer van de partij. Het echtpaar ziet het evenement ieder jaar als een positief begin. "Wij dragen deze duik op aan mijn afgelopen jaar overleden moeder, en onze net drie weken oude, prachtige kleinzoon", aldus Monique.

Schoonhovenaar Edwin van Es noemt de duik een mooie traditie. "Het is wel koud, maar ook heel kort, dus goed te doen."

Voor Ron Broeder en Remko Harms was het 1 januari de eerste keer dat zij zich aan een dergelijk evenement waagden. Ron: "Het was wel koud. Vooral toen mijn hoofd onderging moest ik even naar adem happen". Maar het tweetal laat weten volgend jaar zeker weer van de partij te zijn.

De nieuwjaarsduik in Schoonhoven wordt georganiseerd door camping/jachthaven 't Wilgerak & Thuis eten en drinken, in samenwerking met cafetaria/brasserie de Veerpoort en vindt traditiegetrouw plaats vanaf het campingstrand. Om de deelnemers op te warmen was er erwtensoep.


Kerstbomen verbranden

benschop • Op zaterdagavond 6 januari om 19.00 uur worden in Benschop weer kerstbomen verbrand. De bomen kunnen vanaf 18.00 uur worden ingeleverd bij het bospad, nabij het volkstuinencomplex.