Alles voor de vogels

schoonrewoerd • Natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd heeft 4 januari diverse activiteiten op het programma staan voor de jeugd vinden plaats.

De ochtend begint met het timmeren van nestkastjes. Eerst wordt er gekeken naar een diapresentatie over vogels die van nature in holen broeden en dus graag gebruik maken van een nestkastje. Na een korte pauze timmeren de kinderen zelf een nestkastje in elkaar. Daarna wordt er gekeken kijken naar de verschillende nestkasten die er hangen. De ochtend begint om 10:00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Jongere kinderen kunnen alleen onder begeleiding meedoen.

Zaterdagmiddag draait het om vogels in de winter en wordt er een notenrekje gemaakt. De middag start om 13:00 uur met een diapresentatie over vogels in de winter. Daarna timmeren de kinderen een houten rekje voor nootjes/ pinda's en wordt er een pindaslinger gemaakt. De middag is geschikt voor kinderen tot 8 jaar, jongste kinderen alleen onder begeleiding. Voor beide activiteiten geldt: neem zo mogelijk zelf een hamer mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan bij C. Kramer, 0345-619684 of chr.kramer@outlook.com.