Beginnerscursus EHBO

waardenburg • KNV EHBO afdeling Waardenburg-Neerijnen start een nieuwe beginnerscursus EHBO inclusief reanimatie. De lessen zullen worden gegeven op vijf zaterdagochtenden van 8:30 uur tot 12:30 uur. De cursus wordt gegeven op de volgende data: 11 en 18 januari, 1, 8 en 15 februari. Aansluitend zal het examen afgenomen worden op zaterdagmiddag 15 februari, voor een lunch wordt gezorgd. Deelname kost 200 euro per persoon, inclusief materialen en examen. Check wel de zorgverzekering want wellicht wordt de cursus vergoed door de aanvullende verzekering. Na het behalen van het examen moet er vanaf seizoen 2020/ 2021 jaarlijks acht uur herhaald worden. Dit wordt door de vereniging aangeboden op vier avonden, twee ochtenden of één zaterdag. Aanmelden kan tot 31 december via via Janna Burggraaf: njburggraaf@hotmail.com of 06-12186129.


Rijbewijskeuringen in Leerdam

leerdam • Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 2 januari, 6 februari en 5 maart in Activiteitencentrum Noorderberg, Noordwal 91a in Leerdam medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen via 088-2323300. Zelf een datum plannen kan via onderstaande website.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 45 euro. Voor houders van rijbewijs C/ D/ E tot 75 jaar is het tarief 70 euro. Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten, ondanks de coulanceregeling adviseert Regelzorg toch een gezondheidsverklaring te kopen minimaal vier maanden voor einddatum van het rijbewijs. Deze regeling maakt het 75 plussers mogelijk om een jaar met een verlopen rijbewijs te rijden. Voordat er een afspraak gemaakt kan worden, moet eerst een Gezondheidsverklaring worden gekocht. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl. Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet eerst door de aanvrager worden ingevuld invullen en kan vervolgens worden opgestuurd opsturen naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens de papieren die de arts moet invullen, het Keuringsverslag, thuisgestuurd wordt. Op dat moment kan pas een afspraak worden gemaakt voor de keuring.

q www.regelzorg.nl