Een Kerst vol verhalen op RTV Utrecht

regio • Tijdens de kerstdagen zendt RTV Utrecht verschillende bijzondere verhalen uit. Zo volg de zender elf Utrechtse jongeren van hun elfde tot hun achttiende jaar. RTV Utrecht kijkt hoe het gaat met de restauratie van de Domtoren en blikken samen met Margreet terug op het afgelopen jaar samen met de inwoners van Leerdam.

Michiel van Erp portretteerde in 2011in ' Tijd van je leven' elf Utrechtse kinderen vanaf hun elfde jaar. Inmiddels heet het project 'De wereld aan je voeten'. De jongeren zijn inmiddels achttien en zwaaien hun jeugd vaarwel. Welke gebeurtenissen waren bepalend voor hun ontwikkeling en groei tot nu toe? Aan de hand van een nu rijk archief uit hun eigen leven maken de hoofdpersonen de balans op.

De restauratie van de Domtoren gaat het derde jaar in. In de derde documentaire die we over de restauratie maken, ziet u hoe de Domtoren voor vijf jaar in de steigers gaat. Het bouwen van die steiger is een spectaculaire klus. Het is de hoogste steiger van Nederland en het totale gewicht is 440.000 kilo. Kan de Domtoren dat enorme gewicht wel aan? De beheerder van de Domtoren, Jaap van Engelenburg heeft zijn twijfels.

Vanaf 9 december stond Radio M Utrecht in het teken van Kerst. In het lunchprogramma Aan Tafel was het extra gezellig. Presentatrice Conny Kraaijeveld ontving diverse gasten zoals Hans van Willigenburg, Cor Bakker, Henk Dissel, Karla Peijs, Sjors Fröhlich en Paul Haenen. Wie het gemist heeft, kan op Tweede Kerstdag alsnog genieten van een samenvatting van deze uitzendingen van Aan Tafel.

De laatste weken van het jaar strijkt Margreet neer in het pittoreske Leerdam. Met de inwoners kijkt Margreet terug op dit jaar en ze volgt hun voorbereidingen op de feestdagen.


q rtvutrecht.nl