Afvalkalender Avri 2020 staat online

regio • De afvalkalender van Avri voor 2020 staat sinds 11 december op avri.nl en in de Avri-app. De afvalkalender op avri.nl is te downloaden zodat inwoners deze kunnen printen als zij dat willen. Het kan zijn dat het afval in het nieuwe jaar op een andere dag wordt opgehaald. Avri raadt inwoners dan ook aan de nieuwe kalender goed te bekijken. De Avri-app is gratis beschikbaar voor Apple en Android. Inwoners kunnen instellen dat zij herinneringen willen ontvangen. Zij krijgen dan een seintje wanneer het afval wordt opgehaald.

Op Eerste en Tweede kerstdag en nieuwjaarsdag zijn het kantoor en de milieustraten de hele dag gesloten. Ook haalt Avri op deze dagen geen afval op. Op de afvalkalender staat wanneer dit wordt ingehaald. Op 17, 24 en 31 december sluiten het kantoor en de milieustraten om 15:00 uur. Het afval wordt dan wel opgehaald. Enkele dagen voor de jaarwisseling sluit Avri alle openbare brengcontainers voor papier en textiel tegen eventueel vandalisme. Na de jaarwisseling gaan de containers zo snel mogelijk weer open.


Sligro naar Gaasperwaard

vianen • Sligro mag een nieuw distributiecentrum openen op bedrijventerrein Gaasperwaard in Vianen. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiertoe een vergunning afgegeven.

Wethouder economie Huib Zevenhuizen: "Het pand krijgt nu een mooie, grote landelijke speler als gebruiker. Hier zijn we als gemeente uiteraard erg blij mee! Het is een belangrijke aanvulling voor bedrijventerrein Gaasperwaard. De meeste transportbewegingen van het nieuwe distributiecentrum zullen buiten de spits- en schooltijden plaatsvinden. Zo heeft verkeer vanuit Hagestein en Hoef en Haag er zo weinig mogelijk last van. De Sligrovestiging wordt nadrukkelijk een distributiecentrum en geen verkooppunt; er komen dus geen klanten met bijbehorende verkeersstromen."

Het pand wordt vanaf het eerste kwartaal van 2020 verbouwd en men hoopt in het derde kwartaal van 2020 het distributiecentrum in gebruik te nemen.