• Loes van Ruijven ontsteekt de verlichting.
• Loes van Ruijven ontsteekt de verlichting. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Loes steekt de lichtjes aan

oud-lingewaal • Oud-burgemeester Loes van Ruijven heeft vrijdagavond in Spijk, Vuren, Heukelum, Asperen en Herwijnen het licht in een kerstboom aangestoken.

Dit was georganiseerd door het comité 'Dag Lingewaal' als afscheidscadeau voor de voormalige burgemeester. De gemeente Lingewaal is in januari opgegaan in de gemeente West Betuwe, samen met de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen.

De voormalige burgemeester Loes van Ruijven had aan het comité 'Dag Lingewaal' aangegeven dat ze het een mooi idee zou vinden om aan iedere kern van de voormalige kern van Lingewaal een kerstboom zou kunnen schenken. Het comité 'Dag Lingewaal', dat vorig jaar diverse activiteiten in het kader van het afscheid van Lingewaal als gemeente heeft georganiseerd, heeft deze wens opgepakt.

In Asperen, Herwijnen, Heukelum, Spijk en Vuren is vrijdag door Loes van Ruijven de kerstverlichting aangestoken. In iedere kern werd aan het aansteken van de verlichting op een feestelijke manier aandacht besteed, bijvoorbeeld met muziek en zang.