Beesd met goed gevoel aan de kalkoen

noordeloos • Beesd verraste door gedeeld koploper Noordeloos met liefst 0-3 te verslaan. "En dat was niet eens geflatteerd", vond Dick Wammes. "Zo'n overwinning is lekker, dan ga je toch met een goed gevoel richting de kalkoen."

Na een redelijk gelijkwaardige eerste helft kwam Beesd vlak voor rust via een doelpunt van Nick van de Burg op voorsprong.

Na de thee was Beesd beter, maar had het twee miraculeuze treffers nodig om afstand te nemen. De 0-2 kwam van de voet van Jorn van de Broek, die van eigen helft de bal wegroeide. Zijn lange haal stuitte ineens over de keeper het doel in. In de slotminuut raakte Nick van Gameren een bal verkeerd en juist daardoor viel die binnen: 0-3.

"In de eerste helft voetbalden we prima mee en na rust waren we gewoon beter", zag Wammes. "De doelpunten waren misschien wat bijzonder en gelukkig, maar tussen de 0-2 en 0-3 hebben we nog zeker vier prima kansen gehad om de wedstrijd toen al te beslissen."

Door de drie punten ziet Wammes nog perspectief voor de tweede seizoenshelft. "Als je vandaag verliest, wordt het gat met de top-3 wel erg groot. Nu is het allemaal wat overzichtelijker. Straks hebben we gewoon nog iets om voor te voetballen."