LRC gaat als nummer drie de winterstop in

zaltbommel • LRC won op bezoek bij Nivo Sparta met 2-3 en gaat als nummer drie van de eerste klasse C de winterstop in.

Trainer Rob Hilbers, die na dit seizoen vertrekt uit Leerdam, is daar blij mee. "Ik had dat vooraf misschien niet verwacht, maar wel voor mogelijk gehouden. Maar dan moest het wel meezitten en dat heeft het deze seizoenshelft ook wel. Dan denk ik aan de wedstrijden tegen Montfoort en Sliedrecht."

LRC kwam in Zaltbommel op een 0-3 voorsprong, maar zag het dus nog spannend worden. Serdar Akanat scoorde voor rust. Arwin van Soest en Ferry Meijdam vonden in de tweede helft het doel. "Het was echt een wedstrijd met kansen over en weer", gaf Hilbers toe. "We hebben er hard voor geknokt en het voor het doel goed gedaan, maar ook bij 0-3 had ik nog niet het gevoel dat het over en sluiten was. Het verschil tussen de ploegen was niet zo groot."

Dat bleek ook. Nivo Sparta kwam nog heel dichtbij door twee goals van Frenk Schaap, waaronder één fraaie stift, maar de 3-3 bleef uit. Nivo-trainer Theo de Boon vond dat fouten zijn ploeg de das omdeden. "Het was eigenlijk een heel gelijkwaardige wedstrijd, alleen gaan wij ten onder aan persoonlijke fouten, twee 'ketsers' van de keeper. Dat is het verhaal van vandaag. Maar fouten maken is menselijk. Dat hoort bij het voetbal."